Κόλαφος για όσους δεν ήθελαν τον βρεφονηπιακό στην Βέσσα

Επικράτησε τελικά η λογική και το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του δήμου Χίου ενέκρινε ομοφώνως την δημιουργία του βρεφονηπιακού σταθμού Μαστιχοχωρίων, στην Βέσσα, στην συνεδρίασή του το μεσημέρι της Τρίτης, 15 Μαΐου 2018.

Ο συγκεκριμένος βρεφονηπιακός σταθμός, που θα λειτουργεί στο πρώην δημοτικό σχολείο Βέσσας, θα είναι δυναμικότητας περίπου 7 βρεφών και 15 νηπίων, ηλικίας από 8 μηνών έως 5 ετών εφέτος και 4 από τα επόμενα έτη, θα εξυπηρετεί τα χωριά Βέσσα, Μεστά, Πυργί, Ολύμπους, Αρμόλια, Ελάτα, Πατρικά, Καλαμωτή και Λιθί.

Ενδεικτικό της ζήτησης για τον συγκεκριμένο σταθμό, επισημαίνει στον astraparis.gr ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Παντελής Καμπούρης, είναι το γεγονός ότι από τις 25 εγγραφές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι τρεις αφορούν τον σταθμό της Βέσσας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ελάχιστοι κάτοικοι της περιοχής, με ξενοφοβικά κίνητρα και υποκινούμενοι από την επιτροπή των ανωνύμων, την αυτοαποκαλούμενη και «παγχιακή επιτροπή αγώνα», είχαν αντιταχθεί στην δημιουργία του σταθμού, με το επιχείρημα ότι μπορεί σε αυτόν να φιλοξενηθούν και προσφυγόπουλα!

Για να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις και να εκλείψουν και οι παραμικροί ενδοιασμοί χρειάστηκε η πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης το βράδυ της Κυριακής 18 Μαρτίου 2018 στην Βέσσα, με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Βασίλη Καβουράκη, παρουσία του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, του αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Βεργίτση, του προέδρου του Νομικού Προσώπου κ. Παντελή Καμπούρη και άλλων δημοτικών συμβούλων.

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com