«Κόλλησε» πάλι η Χρήστου, προς έκπτωση ο εργολάβος

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον εργολάβο που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου της οδού Χρήστου, στο αεροδρόμιο της Χίου, αφού μπήκαμε πλέον στο καλοκαίρι και ακόμα να επανέλθει στο εργοτάξιο μετά τις… πασχαλινές διακοπές.

Όπως ακριβώς και τα Χριστούγεννα, έτσι και το Πάσχα, οι διακοπές πάνε πολύ μακριά, το εργοτάξιο παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και η τεχνική υπηρεσία του δήμου Χίου, που έχει την ευθύνη επίβλεψης του έργου, αναζητεί τρόπους να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία, η οποία εξ αρχής έχει δείξει πολύ κακή συμπεριφορά.

Να θυμίσουμε ότι η σύμβαση υπεγράφη στις 21 Ιουνίου 2018, με συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου 14 μήνες (τον Αύγουστο 2019), οι πρώτες εργασίες άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2018, σταμάτησαν πριν τα Χριστούγεννα, ξεκίνησαν εκ νέου στις 15 Μαρτίου 2019 και συνεχίσθηκαν για λίγες μόνον ημέρες για να σταματήσουν πριν το Πάσχα και έκτοτε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Οι τελευταίες εργασίες που έγιναν αφορούσαν κάποιες επιχωματώσεις προς τη πλευρά της Φάρκαινας και αφαίρεση όλων των καλουπιών, που υπήρχαν κυρίως προς την πλευρά του αεροδρομίου.

Από την πλευρά της η τεχνική υπηρεσία του δήμου Χίου, η οποία έχει οχλήσει με όλους τους προβλεπόμενους τρόπους την ανάδοχο εταιρεία ΟΔΕΥΣΗ Α.Ε. φαίνεται πλέον ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να κινήσει τις διαδικασίες έκπτωσης του αναδόχου από το έργο.

Δεν είναι, βέβαια, απλή υπόθεση η έκπτωση ενός εργολάβου από το έργο, κυρίως λόγω των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διατυπώσεων. Η όλη διαδικασία, περιλαμβανομένου νέου διαγωνισμού και ανακήρυξης νέου αναδόχου, δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί – στην καλύτερη περίπτωση – πριν το τέλος του 2019 ή τις αρχές του 2020.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια