Κομμένες οι γέφυρες Βουρνού-Κάρμαντζη

Σε τοίχο έπεσε προσώρας η προσπάθεια του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη να βρει στήριξη από τον συνδυασμό Πρωτοβουλία για τη Χίο, με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Βουρνού, για την οποία είχε κινητοποιήσει λυτούς και δεμένους, περιλαμβανομένου και στελεχών του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Η χθεσινοβραδυνή (Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020) συνάντηση στελεχών της Πρωτοβουλίας, φαίνεται να δίνει τέλος στην φημολογία για προσέγγιση των δύο παρατάξεων, με ανταλλάγματα αντιδημαρχίες και άλλες θέσεις στον μηχανισμό του δήμου Χίου.

Οι πληροφορίες του astraparis.gr αναφέρουν ότι σχεδόν το σύνολο των παρευρεθέντων στην συνάντηση ήταν κάθετα αντίθετοι στα σενάρια συνεργασίας, δυό, τρεις ξεκαθάρισαν ότι σε τέτοια περίπτωση θα αποχωρήσουν από την παράταξη, ενώ κάποιος δήλωσε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο δεν θέλει ούτε την καλημέρα τους!

Ένας, δυό που πήγαν να το φέρουν γύρω γύρω, γρήγορα αντελήφθησαν ότι το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ ούτε καν επιχείρησαν να το θέσουν σε σοβαρή συζήτηση.

Η μοναδική «διέξοδος», που έδωσε ένας εκ των δημοτικών συμβούλων ήταν να παραδεχθεί δημοσίως ο κ. Κάρμαντζης ότι απέτυχε παταγωδώς και να ζητήσει χωρίς όρους και προϋποθέσεις την βοήθεια της Πρωτοβουλίας!

Εκείνο που προβλήθηκε και αποτελεί και το συμπέρασμα από την συνάντηση ήταν η επανάληψη της αρχικής πρότασης της παράταξης για συνεργασία σε προγραμματική βάση και με το σύνολο των παρατάξεων και ανάλογα με την εκλογική δύναμη κάθε μίας να γίνει κατανομή αντιδημαρχιών και θέσεων ευθύνης.

Μέχρι τότε, που μάλλον δεν πρόκειται να προκύψει τέτοια περίπτωση, η Πρωτοβουλία, όπως αποφάσισαν στην χθεσινή συνάντηση, θα ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση στην δημοτική αρχή Κάρμαντζη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια