Κοντά σε μαθητές και γονείς στη νέα σχολική χρονιά και η Ένωση Γονέων

Καλή σχολική χρονιά εύχεται με ανακοίνωση της η Ένωση Γονέων Χίου δίνοντας το στίγμα ότι και φέτος θα είνα κοντά όπου χρειαστεί ικανοποιώντας τις ανάγκες της σχολική κοινότητας και καλωντας τους γονείς να δείξουν την απαραίτητη υπευθυνότητα στα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας ακολουθώντας τις υποδείξεις των ειδικών, ενημερώνοντας και τα παιδιά, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες.

Παράλληλα ενημερώνει ότι, “Ως προς τις εκλογικές διαδικασίες των συλλόγων γονέων θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι υπάρχει με νόμο παράταση της θητείας όλων των ΔΣ μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2021. Κατά συνέπεια πρέπει μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία να πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  καθώς και εκλογές για ανάδειξη νέων Δ.Σ. Οι διαδικασίες θα γίνουν  σε συνεννόηση με τους διευθυντές/διευθύντριες σε χώρους των σχολείων ( εσωτερικών ή εξωτερικών ) εννοείται με τηρούμενα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ( μάσκες , απολυμαντικά , αποστάσεις , ανοικτά παράθυρα κτλ ). Μετά τη διενέργεια εκλογών και ανάδειξης ΔΣ στους συλλόγους θα ακολουθήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα , γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες στην ‘Ένωση Γονέων .

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την εκλογική διαδικασία και με βάση τους ισχύοντες νόμους πρέπει να εκλεγεί εκπρόσωπος  για την Ένωση Γονέων ( για να είναι νόμιμη και με δικαίωμα ψήφου η εκπροσώπηση στις Γενικές Συνελεύσεις της Ένωσης πρέπει να συμμετέχουν γονείς που να εκπροσωπούν τουλάχιστον το 1/3 του συνόλου των μαθητών κάθε σχολείου ) . Εννοείται ότι  ακόμη και αν κάποιος σύλλογος δεν καταφέρει να εκλέξει εκπρόσωπο είμαστε στη διάθεσή του μέσω του ΔΣ  , για οποιαδήποτε βοήθεια σε θέματα που αφορούν τα σχολεία και τα παιδιά μας .

Παρακαλούμε αμέσως μετά από τις αρχαιρεσίες  να μας ενημερώσετε το συντομότερο με στοιχεία επικοινωνίας των Προέδρων των ΔΣ καθώς και των εκπροσώπων σας στην Ένωση Γονέων στο email : chiosenosigoneon@gmail.com

Προς ενημέρωσή ,  υπάρχει ομάδα στο Facebook με την ονομασία  ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ , στην οποία ανεβαίνουν θέματα που αφορούν την παιδεία και όχι μόνο”

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια