Κλαδεύουν τα δέντρα, μέσα στην πόλη, πριν πέσουν στα κεφάλια μας

«Γενάρη μήνα κλάδευε…», λέει η λαϊκή σοφία αλλά ποιος τη λαμβάνει υπόψη του. Τουλάχιστον όχι ο δήμος Χίου που υποχρεώθηκε σήμερα εν μέσω θυελλωδών ανέμων να «κουρέψει» τα δέντρα στη μικρή πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου (απέναντι από την Εθνική Τράπεζα), αφού από νωρίς το πρωί είχε φανεί η επικινδυνότητα τους.

Έτσι όταν τα πρώτα κλαδιά άρχισαν να σπάνε από τα δέντρα – δέκα μέτρων ύψους – ο δήμος ειδοποίησε γερανοφόρο όχημα που προχώρησε στο άμεσο κλάδεμά τους.

Ωστόσο, το σημείο αυτό δεν ήταν και το μοναδικό που χρειάστηκε η επέμβαση συνεργείων, αφού από το πρωί οι δυνατοί άνεμοι έριξαν δέντρα σε όλη την Χίο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να επεμβαίνει για την απομάκρυνσή τους σε τουλάχιστον δεκαπέντε περιπτώσεις αρκετές από τις οποίες σημειώθηκαν μέσα στη πόλη.

dentra 2

Έκλεισε και το σχολείο Βολισσού

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το νησί και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής οδήγησαν και στο κλείσιμο του σχολείου στη Βολισσό.

Έτσι, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το σχολικό συγκρότημα Βολισσού (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις), ανέστειλε τη λειτουργία του για σήμερα Τρίτη.