Κόρης Γεφύρι: «Καθάρισε» ο Κάρμαντζης

Με μια καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα δήλωση – ανακοίνωση ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης ισχυρίζεται ότι (παραπέμποντας στο γνωστό “κατόπιν ενεργειών μου”) εξασφάλισε την περαιτέρω και απαιτούμενη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εργασιών στο φράγμα Κόρης Γεφύρι.

Ο κ. Κάρμαντζης υποστηρίζει ότι τούτο κατέστη εφικτό «με την αθόρυβη μεθοδικότητα που επέδειξε, αξιοποιώντας και τον ειδικό τεχνικό σύμβουλο κ. Δήμη Μυλωνάδη». Προσθέτει δε ότι η Π.Ε. Χίου «επέτυχε με τη συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών μελετών & κατασκευών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταλήξουμε σε μια επωφελή συμφωνία – άμεσα υλοποιήσιμη – των υπολειπομένων εργασιών για την ολοκλήρωση των ελέγχων και των συνοδών έργων στο φράγμα Κόρης Γεφύρι Χίου».

Κι αυτά ενώ είναι γνωστό σε όλους και απολύτως ξεκαθαρισμένο ότι το όλο θέμα είναι στην αρμοδιότητα και ευθύνη και το χειρίζεται ο τεχνικός αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης. Παρατηρείται δε ότι ουδεμία τεχνική υπηρεσία οποιουδήποτε υπουργείου εγκρίνει χρηματοδότηση, αλλά τούτο γίνεται με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ εν προκειμένω, ενδεχομένως και άλλου συναρμόδιου υπουργού, κάτι που δεν φαίνεται να υπάρχει στην αναφερόμενη περίπτωση.

Αναφερόμενος, τέλος, στο περιεχόμενο της “συμφωνίας” ο αντιπεριφερειάρχης Χίου σημειώνει ότι: «Σε γενικές γραμμές το Υπουργείο ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τις εργασίες ελέγχου της στατικής επάρκειας (μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες που περιλαμβάνουν και τις τρεις γεωτρήσεις του ΑΠΕ) και της ανακατασκευής του αρχικού μανδύα δαπάνης 850.000 – 900.000 ευρώ και η Περιφέρεια να ψηφίσει πίστωση 50.000 ευρώ από την οποία θα πληρώνονται οι τεχνικοί σύμβουλοι».

Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και απασχολεί επί πολλά χρόνια την κοινωνία της Χίου κι επειδή διάγουμε πονηρές προεκλογικές ημέρες, καθίσταται προφανές ότι απαιτείται η δημοσιοποίηση της αναφερόμενης από τον κ. Κάρμαντζη συμφωνίας, καθώς και της απόφασης που εγκρίνει τις 900.000 ευρώ.

Για το τέλος και για την ιστορία αναφέρεται ότι μόλις πριν από 16 ημέρες ο κ. Κάρμαντζης είχε αποστείλει άλλη μία επιστολή – από τις πολλές ομολογουμένως – στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη και αντί απάντησης τα… καλά νέα είναι αυτά που ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχόλια