Κοροϊδία στο τετράγωνο για κτηματολόγιο

Όταν την 1η Απριλίου 2019 αναρτήσαμε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Παράταση – κοροϊδία για το κτηματολόγιο», δεν είχαμε φαντασθεί ότι άθελα μας γράφαμε πρωταπριλιάτικο ψέμα, αυτό δηλαδή περί της τρίμηνης παράτασης στην υποβολή δηλώσεων κτηματολογίου.

Κι, όμως, 10 ημέρες μετά απεδείχθη πρωταπριλιάτικο, καθότι οι τελευταίες και μάλλον εγκυρότερες πληροφορίες του astraparis.gr αναφέρουν ότι η εταιρεία Ελληνικό Κτηματολόγιο προσανατολίζεται σε παράταση μόλις 1,5 μήνα, ήτοι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους εσωτερικού θα λήξει στο τέλος Μαΐου 2019 και για τους κατοίκους εξωτερικού στο τέλος Αυγούστου 2019.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για αγνόηση όλων των αιτημάτων που έχουν προς τούτο – δηλαδή επαρκή προθεσμία – υποβληθεί και σε κάθε περίπτωση δικαιολογεί και τον παρόντα τίτλο μας.

Για να μην αδικήσουμε, ωστόσο, κανέναν, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανή και δεύτερη παράταση, όταν η πρώτη και αναμενόμενη θα οδεύει προς το τέλος της. Δεν ανακοινώνεται, όμως, τώρα μεγαλύτερη, για να μην «πλακώσουν όλοι οι… πικραμένοι» και δημιουργηθεί πρόβλημα γενικότερο στην κατάρτιση του κτηματολογίου ανά την επικράτεια!

Σε κάθε περίπτωση, στην παρούσα φάση οι ενδιαφερόμενοι Χιώτες, για τους οποίους η τρέχουσα προθεσμία λήγει στις 15 Απριλίου 2019 για κατοίκους εσωτερικού και 15 Ιουλίου για κατοίκους εξωτερικού, να προετοιμάζονται για παράταση 1,5 μήνα, καθότι έτσι όπως είναι διαρθρωμένο και λειτουργεί (και μάς έχει συνηθίσει) το ανυπόληπτο κράτος μας, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα δοθεί και νέα παράταση, πέραν του καλοκαιριού, όταν δηλαδή θα λήξει η αναμενόμενη.