Κορονοϊός κατά δημοτικού συμβουλίου

Μάλλον πρέπει να το σκεφτεί τρεις φορές έως και να αναθεωρήσει την υπόσχεση – δέσμευση που έδωσε στους Χαλκούσους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Παύλος Καλογεράκης για την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ. με θέμα το προσφυγικό  – μεταναστευτικό, ειδικότερα δε την συζήτηση της αίτησης της τοπικής κοινότητας Χαλκειούς, περί ορισμού νέου χώρου για την δημιουργία κλειστής δομής, ώστε να κλείσει η ΒΙΑΛ.

Το αυτό ισχύει και για τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος εναγωνίως αναζητεί τρόπο να αναθεωρήσει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την δημιουργία της κλειστής δομής, για την οποία μεθοδικά ασκεί τις ανάλογες πιέσεις ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Ο λόγος; Μα ο κορονοϊός και τα μέτρα που εντέλλεται το υπουργείο Υγείας να εφαρμοσθούν σε όλη την επικράτεια, ειδικότερα δε στην σφαίρα των δημόσιων συναθροίσεων, από τις οποίες δεν εξαιρούνται οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Στην χθεσινή (Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020) ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα:

Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων, στις οποίες συναντήσεις και συναθροίσεις εισηγήθηκε να εξετάζεται το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης. Ως παράδειγμα, αναφέρω τα δημοτικά συμβούλια.

Τώρα, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα για το προσφυγικό με τηλεδιάσκεψη φαντάζει κάπως… δύσκολο!