Κότσι στη λαδόκολλα

Ένα από τα αγαπημένα πιάτα που επιλέγουμε να απολαμβάνουμε στις εξόδους μας σε εστιατόρια είναι το κότσι. Μπορούμε όμως πολύ εύκολα να φτιάξουμε και στον φούρνο την εν λόγω νοστιμιά εξασφαλίζοντας ένα απολαυστικό και χορταστικό Κυριακάτικο γεύμα.

Όλη η νοστιμιά βρίσκεται στο μίγμα Herbes de Provence: θρούμπι, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη αποξηραμένα και ανακατεμένα για να νοστιμίζουν τα ψητά. Θα το βρείτε με αυτή την ονομασία στα περισσότερα μπαχαράδικα αλλά μπορείτε να το ετοιμάσετε κι εσείς μπερδεύοντας τα αποξηραμένα βότανα που αγαπάτε.

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 1 κότσι χοιρινό
  • 500 γραμμ. μικρές πατατούλες για ψητό
  • ½ φλιτζ. ζωμό κρέατος
  • 3 κ.γ. Herbes de Provence
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύντε πολύ καλά τις πατάτες, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους. Αλατοπιπερώστε το κρέας, πασπαλίστε το με τα αρωματικά και πιέστε με τις παλάμες σας ώστε να κολλήσουν στο κρέας. Πάρτε δυο κομμάτια λαδόκολλ, απλώστε το ένα πάνω στο άλλο σταυρωτά και τσαλακώστε το ώστε να σχηματίσετε μια… φωλιά.

Βάλτε στο κέντρο τους τις πατάτες, αλατοπιπερώστε και περιχύστε με τον ζωμό. Βάλτε ανάμεσά τους το κρέας και τυλίξτε καλά τη λαδόκολλα. Βάλτε το σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.

Ψήστε στους 220°C για 3 ώρες. Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά. Ανοίξτε με προσοχή τη λαδόκολλα ώστε να μη καείτε από τον ατμό. Σερβίρετε αμέσως.

 

Σχόλια