Κουλούρια νηστίσιμα με πορτοκάλι

Νηστίσιμα αλλά καθόλου άνοστα, όμορφα για συνοδευτικά με καφέ, τ΄σαι ακόμη και με γάλα  ή για σνακ  τα κουλούρια ξεγελάσουν την πείνα μας.

 

Υλικά 

2 κιλά αλεύρι Νο 1

1/2 κιλό ζάχαρη

1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού

1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)

1 κιλό φυτίνη (εκτός ψυγείου για να είναι μαλακή)

1 ποτήρι κρασιού κονιάκ

3 φακελάκια baking powder

3 βανίλιες

Εκτέλεση 

Ανακατεύουμε την φυτίνη με ζάχαρη, ρίχνουμε κονιάκ, χυμό, ξύσμα, βανίλιες και baking powder, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Μετά πλάθουμε μικρά κουλουράκια με τα δυο χεράκια, σ’ ότι σχηματάκια θέλουμε (τα αλοίφουμε με λίγο αυγό ή σκέτο ασπράδι για το χρώμα αν θέλουμε και δεν νηστεύουμε) τους ρίχνουμε τριμμένο αμυγδαλάκι που θα κολλήσει πάνω.

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 έως 20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο του καθενός πάει αυτό) σε ταψάκι με λαδόκολλα.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια