Κουβάρι ο συνδυασμός Μουτζούρη πριν ακόμα ξεκινήσουν

Κουβάρι έχει αρχίσει να γίνεται ο περιφερειακός συνδυασμός του νέου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη πριν καλά καλά ξεκινήσει την θητεία του, με αφορμή την πρόθεσή του να ανακατέψει την τράπουλα στη Χίο.

Ο κ. Μουτζούρης, σε ανακοίνωσή του την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, κάνει γνωστές τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τις θέσεις ευθύνης στην νέα περιφερειακή αρχή, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη Χίο και με το ελκυστικό σλόγκαν της αναβάθμισης του νησιού προτείνει στον πρώτο σε σταυρούς περιφερειακό σύμβουλο, τον κ. Παντελή Βρουλή, την θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου.

Επιπλέον, προτείνει δύο θεματικούς αντιπεριφερειάρχες από τη Χίο, της μίας θέσης προοριζομένης σε περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης με την οποία θα συνεργασθεί, κατά πάσα πιθανότητα του κ. Παναγιώτη Χριστόφα.

Η δημοσιοποίηση αυτής της πρόθεσης φαίνεται ότι έκανε… μπαρούτι τον κ. Βρουλή, ο οποίος δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την συγκεκριμένη θέση. Επιπλέον, έκανε απολύτως φανερό ότι αισθάνεται αφενός ριγμένος, αφού άλλα είχαν συζητήσει οι δυό τους κι άλλα κάνει “το αφεντικό” και αφετέρου αντιλαμβάνεται ότι έγιναν υπόγειες διεργασίες με έτερο περιφερειακό σύμβουλο, που προορίζεται να καταλάβει την θέση του γεωγραφικού αντιπεριφερειάρχη Χίου.

Ωστόσο, ο κ. Βρουλής – σύμφωνα με όσα ο ίδιος είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αλήθειας – η θέση του γεωγραφικού αντιπεριφερειάρχη είναι εκείνη που τον ενδιαφέρει και τούτο το είχε καταστήσει σαφές. «Αφεντικό είναι, ό,τι θέλει κάνει. Άλλα είχαμε πει. Απορώ πώς πήρε αυτή την απόφαση, χωρίς να ενημερώσει καν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρουλής.

Η θέση του προέδρου του Π.Σ. που δεν την θέλει, πρόσθεσε, συνεπάγεται την απομάκρυνσή του από τη Χίο και την εγκατάστασή του στην Μυτιλήνη, κάτι που ούτε το επιθυμεί, ούτε εύκολο είναι, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο κ. Βρουλής αποκάλυψε ότι για την θέση του γεωγραφικού αντιπεριφερειάρχη ο κ. Μουτζούρης προορίζει – λόγω υποχρέωσης, όπως είπε – τον κ. Παντελή Μπουγδάνο, ο οποίος – ως γνωστόν – αποχώρησε από τον συνδυασμό της κας Χριστάνας Καλογήρου και βοήθησε τον κ. Μουτζούρη στη Χίο, πρόσθεσε.

Αν, τελικά, ο κ. Μουτζούρης υλοποιήσει όσα λέει στην ανακοίνωσή του, τότε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης της παράταξής του θα είναι ο κ. Νίκος Νύκτας και ο δεύτερος θεματικός από την συνεργαζόμενη παράταξη, που αν είναι αυτή του κ. Χριστόφα θα είναι ένας εκ των δύο περιφερειακών συμβούλων κ.κ. Στέλιου Καμπούρη και Χριστόφορου Κριμιζή.

Η μη αποδοχή, τελικά, της θέσης του προέδρου του Π.Σ. από τον κ. Βρουλή σημαίνει ότι ο ίδιος, όπως με σαφήνεια δήλωσε, θα είναι απλός περιφερειακός σύμβουλος.

Η ανακοίνωση Μουτζούρη που τα έκανε άνω κάτω

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του νέου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου που έφερε τις αναταράξεις στον συνδυασμό έχει ως εξής:

«Η παράταξη μας, πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, σκοπεύει να αναβαθμίσει την συμμετοχή της Χίου στην διοίκηση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την 1.9.2019.

Προτιθέμεθα να αναθέσουμε σε εκλεγέντες της τις επόμενες θέσεις ευθύνης:

• Προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου (Π.Σ.)

• Γεωγραφικού αντιπεριφερειάρχη (ως ο νόμος απαιτεί)

• Δύο θεματικών αντιπεριφερειαρχών (Θ.Α.).

Στην σημαντικότατη θέση του προέδρου του Π.Σ., η οποία για πρώτη φορά θα ανατεθεί σε εκπρόσωπο της Χίου, θα τοποθετηθεί σε ένδειξη αναγνωρίσεως ο πρώτος σε αριθμό ψήφων υποψήφιός μας στο σύνολο Βόρειο Αιγαίο.

Η μία θέση Θ.Α. προορίζεται για εκλεγέντα συνεργαζόμενης παρατάξεως. Η ανάθεση σε 4 εκπροσώπους της μυροβόλου θέσεων υψηλής ευθύνης συνιστά διπλασιασμό τους σε σχέση με την σημερινή κατάσταση (1 Γ.Π. + 1 Θ. Π.)».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια