Κουβάρι τα κάνει ο Βρουλής στην διεύθυνση μεταφορών Χίου

ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΟΥΝΙΑΔΗ |

Με έκπληξη διαβάζω την ΑΔΑ:68ΧΘ7ΛΩ-ΒΕΛ, η οποία σε αντίθεση με το ευνοϊκό αποτέλεσμα της σύσκεψης που είχαμε την 28.7.2023 στην Π.Ε. Χίου και αφορούσε το μέλλον της διεύθυνσης μεταφορών Χίου, μετά την αποχώρησή μου από αυτήν φαίνεται ότι τα πράγματα άλλαξαν και τελικά πέρασε του κ. Βρουλή το «γινάτι».

Εκτίμησή μου, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Βρουλής αρνείται να ενισχύσει την υπηρεσία μεταφορών Χίου με τον τρόπο που ο διευθυντής της αντιλαμβάνεται αυτήν την
υποστήριξη (μου έδωσε δε να καταλάβω σε δύο συναντήσεις που είχα μαζί του ότι δεν τον
θέλει για διευθυντή) και εμμένει στην μετακίνηση μιας κυρίας από το ΚΤΕΟ (αποδυναμώνοντάς το), σε θέση που ίδια επιθυμεί, σε αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες.

Σημείωση: Η διεύθυνση μεταφορών της Χίου, κυρίως σε ό,τι αφορά το αντικείμενό μας, άδειες οδήγησης, λειτουργεί υποδειγματικά. Είναι γνωστό αυτό σε όλη την Ελλάδα. Όλο και συχνότερα, όλο και περισσότεροι του χώρου, διευθυντές, υπάλληλοι εξεταστές, εκπαιδευτές, μας λένε αυτό το: Μακάρι, να γίνουμε Χίος!

Και αυτό χάριν στον υπερβάλλοντα ζήλο, την συναινετική αξιοπρεπή σύννομη συμπεριφορά των υπηρετούντων σε αυτήν, καθώς και των συναδέλφων μου εκπαιδευτών οδηγών.

Έχουμε ζήσει το τι σημαίνει οι υπάλληλοι να προσφέρουν στο όριο του υποχρεωτικού και να κάνουν χρήση του κάθε νόμιμου δικαιώματός τους. Και η συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη, με την ανοχή του περιφερειάρχη και όσων άλλων σιώπησαν σε αυτό «το γουστάρω και εκτελώ» πολύ φοβάμαι ότι εκεί θα ξαναοδηγήσουν τα πράγματα.

Κρατήστε τη τούτη την παράγραφο.

Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθουμε με νεώτερα, αφού πρώτα ζητήσουμε από τον περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη να αναλάβει την ευθύνη για τις αποφάσεις του κ. Βρουλή, που εν τέλει εκείνος υπογράφει, όπως φαίνεται.

Το θέμα επιδέχεται και πολιτικής ανάλυσης εν όψει εκλογών, όταν μάλιστα η Ν.Δ. βρίσκεται στα χαρακώματα για το αν θα επικρατήσει ο Μουτζούρης ή ο Στεφανής.

Με την ελπίδα να αποκατασταθεί η εσφαλμένη αυτή απόφαση, ξεκινάμε με τούτη την ανακοίνωση τον αγώνα μας. Θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Δεν γίνεται το καπρίτσιο κάποιων πολιτικών προϊσταμένων να καταστρέφει ό,τι ορθά λειτουργεί.

Μιαν άλλη Ελλάδα χρειάζεται να οικοδομήσουμε και τέτοιες πράξεις θα πρέπει να μην γίνονται ραγιαδίστικα αποδεκτές.

Αρκετά πια με τους πολιτικούς προϊσταμένους, όπου ο διοικητικός τους ρόλος, τους μεταλλάσσει από υπηρέτες του Δημοσίου συμφέροντος σε αφεντάδες και γνώστες των πάντων κι έχουμε το φαινόμενο γιατροί να κάνουν τους μηχανολόγους, μηχανικοί τους νομικούς, νομικοί τους δασολόγους, Κι όλοι μα όλοι τους συγκλοινωνιολόγους!

Δεν πάμε έτσι μπροστά. Κι αν κάποιοι μετράνε την αξία τους και την αξιοπρέπεια τους με το πόσους εκλογικούς σταυρούς κουβαλάνε, αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να χαλάσουν αυτό που με φιλότιμο εργασία και υπέρβαση καθήκοντος έχει χτιστεί εδώ και μερικά χρόνια εκεί πάνω στην Κ. Μονομάχου.

* Ο κ. Παντελής Κουνιάδης είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Βορείου Αιγαίου