«Κρατιστής» ο Βουρνούς, «φιλελεύθερος» ο Καμπούρης για τα led

Το παράδοξο φαινόμενο να επιχειρηματολογεί ως… κρατιστής ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και ως θιασώτης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Στέλιος Καμπούρης για την υλοποίηση του έργου του φωτισμού της Χίου με λαμπτήρες τύπου led, εμφανίσθηκε στην οικονομική επιτροπή της Τετάρτης, 27 Ιουνίου 2018.

Ο κ. Καμπούρης επιχειρηματολόγησε (παρακάμπτοντας, όπως είπε, και τις ιδεοληψίες μου) υπέρ της λύσης να εκχωρηθεί το έργο σε ιδιώτη, ο οποίος και θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το ρίσκο της επένδυσης, της εξασφάλισης χρηματοδότησης και της συντήρησής του για περίοδο 12 ετών και ο δήμος Χίου να αποδίδει ετησίως από τα ανταποδοτικά ένα μέρος που θα αναλογεί στον ιδιώτη επενδυτή.

Ο κ. Βουρνούς είπε ότι δεν υπάρχουν παραδείγματα να έχουν προχωρήσει άλλοι δήμοι με αυτό το σύστημα, η ίδια η δημοτική αρχή το είχε προκρίνει στην πρώτη φάση της διερεύνησης και στην συνέχεια κατέληξε στην λύση του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ παραδέχθηκε τις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει ο δήμος Χίου στην υλοποίηση του έργου και ειδικότερα στην συντήρησή του.

Απόφαση, πάντως, ούτε αυτή τη φορά ελήφθη από την οικονομική επιτροπή για ένα έργο που προϋπολογίζεται σε ποσό άνω των επτά εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα επανέλθει προς συζήτηση. Προηγουμένως, θα γίνει διερεύνηση εκ νέου από τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Καραμανή, ομού με την τεχνική υπηρεσία του δήμου Χίου και τους κ.κ. Στρατή Γδύση και Στέλιο Καμπούρη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια