Κραυγή αγωνίας από την Αμερική για τον ταχυδρόμο Αμανής – Πελινναίου

Η διακοπή της λειτουργίας του ταχυδρομικού γραφείου Βολισσού και η ένταξή του στο ταχυδρομείο των
Καρδαμύλων, το οποίο θα διαθέτει μόνο έναν υπάλληλο, θα προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες στην
εξυπηρέτηση και της Βορειοδυτικής Χίου, ενώ αν υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση τα Βορειόχωρα θα κάνουν ένα ακόμη βήμα προς τον οριστικό μαρασμό τους.

Η επισήμανση αυτή, που δείχνει  αγωνία και ενδιαφέρον, έρχεται από την άλλη πλευρά του πλανήτη, από την Νέα Υόρκη, από τον Σύλλογο Βορειοχωριτών Χίου Πελιναίον “Αγία Μαρκέλλα”. «Τις τελευταίες μέρες πληγωθήκαμε από μια δυσάρεστη πληροφορία που έφθασε από την ιδιαίτερη πατρίδα μας, ότι κλείνει το ταχυδρομείο της Βολισσού», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Παραθέτει δε σειρά προβλημάτων από μια τέτοια εξέλιξη και συγκεκριμένα:

Αμέσως σκεφτήκαμε τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι άνθρωποί μας σ’ αυτή την περιοχή, οι περισσότεροι απ’ τους οποίους είναι υπερήλικες.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι αδύνατον να μπορούν να μεταβαίνουν στην πόλη της Χίου ή στα Καρδάμυλα για να εξυπηρετηθούν από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Η επείγουσα αλληλογραφία θα καθυστερεί εξωφρενικά, ενώ θα υπάρχει κίνδυνος απώλειας επιστολών δεμάτων κ.λπ., όταν δεν βρίσκεται επιτόπου ο παραλήπτης, κατά την ώρα άφιξης του ταχυδρομικού διανομέα.

Οι συνταξιούχοι θα υποβάλλονται σε απίστευτη ταλαιπωρία προκειμένου να λάβουν την σύνταξή τους.

Οι επιχειρηματίες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους, αφού δεν θα λειτουργεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η ταχυδρομική εξυπηρέτηση σε καφενεία, μαγαζιά κ.λπ. θα οδηγήσει σε τριτοκοσμικές συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών, στην εποχή της ηλεκτρονικής λειτουργίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο Σύλλογος απευθύνει έκκληση στους αρμόδιους και υπεύθυνους «να μην δυσκολέψετε τη ζωή αυτών των ανθρώπων που “φυλάνε Θερμοπύλες” σε μια απομονωμένη περιοχή.

Μην τους αναγκάσετε να εγκαταλείψουν τη γη τους, αναζητώντας καλύτερη τύχη σε άλλα μέρη, γιατί και μας οι τραγικές συνθήκες της ζωής και η αδυναμία επιβίωσης ήταν που μας ανάγκασαν να ξενιτευτούμε.

Σας θερμοπαρακαλούμε να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει ανοικτό το ταχυδρομείο της Βολισσού, για το καλό της περιοχής που όλοι μας πρέπει να αγαπάμε και να στηρίζουμε με κάθε τρόπο».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια