Κραυγή αγωνίας επαγγελματία, «δήμος και περιφέρεια μας διώχνουν από το νησί»

Πελατειακές σχέσεις δήμου Χίου και περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με συγκεκριμένους επαγγελματίες αποκλείοντας άλλους από έργα δημοτικά και περιφερειακά, καταγγέλλει ο επαγγελματίας στον κλάδο του τουρισμού κ. Παντελής Συράκης, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι πρακτικές μπορεί να είναι νόμιμες αλλά δεν είναι ηθικές.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι ενώ έχει πολλάκις επισκεφτεί τα γραφεία σε δήμο Χίου και περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δίνοντας τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησής του και παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει, κανείς από τον δήμο και την περιφέρεια δεν του έχει απαντήσει και παρότι γίνονται διάφορες εκδηλώσεις δεν του έχει ζητηθεί ποτέ μια προσφορά. Τουναντίον, όλα τα “πακέτα” δίνονται σε έναν συγκεκριμένο επαγγελματία, εγείροντας θέματα διαφάνειας αλλά και λειτουργίας του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Στην καταγγελία του ο κ. Συράκης αναφέρει:

«Δήμος Χίου και περιφέρεια ενισχύουν τα μονοπώλια και λειτουργούν σε βάρος του ανταγωνισμού και της ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς, στραγγαλίζοντας τις μικρές νέες επιχειρήσεις που θέλουν να λειτουργήσουν στο νησί.

Ονομάζομαι Παντελής Συράκης και δραστηριοποιούμαι στον τουριστικό κλάδο ως ιδιοκτήτης και οδηγός τουριστικών λεωφορείων, ενώ πρόσφατα ξεκίνησα τη λειτουργία ενός τουριστικού γραφείου στο νησί μας με την ελπίδα να μπορέσω να μείνω στον τόπο που γεννήθηκα , μεγάλωσα, δημιούργησα οικογένεια και να μεγαλώσω εδώ το παιδί μου, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε από τον προπαππού μου που ήταν από τους πρώτους επαγγελματίες οδηγούς στη Χίο, συνεχίστηκε με τον πατέρα μου για χρόνια οδηγός και συνέταιρος σε τουριστικό γραφείο και ακολουθήσαμε εγώ και ο αδερφός μου.

Οικογενειακή παράδοση το επάγγελμα του οδηγού για τον Παντελή Συράκη αλλά αυτή τη φορά “βρήκε” το όχημα πάνω στις πελατειακές σχέσεις

Αρκούσαν λίγοι μήνες για να καταλάβω ότι στο νησί μας οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχες λειτουργούν με βάση τις προσωπικές τους γνωριμίες, τους αυλοκόλακές τους και την πελατεία τους που μεταφράζεται σε αυριανούς τους ψηφοφόρους αποκλείοντας όλους εμάς.

Από τον δήμο Χίου και την περιφέρεια φιλοξενούνται κατά καιρούς γκρουπ, δημοσιογράφων ή πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δράσεις, όπως τα θερινά καμπ, στις οποίες την μεταφορά των συμμετεχόντων αναλαμβάνουν ιδιώτες με λεωφορεία.

Για την ακρίβεια αναλαμβάνει ένας μόνο ιδιώτης, αφού οι δουλειές αυτές πηγαίνουν «μάτια- μάτια», χωρίς καμιά ανακοίνωση και χωρίς να γίνει ποτέ πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον δήμο ή την περιφέρεια. Παρότι επανειλημμένα αυτοπροσώπως αλλά και εγγράφως έχω ενημερώσει τις αρχές για την ύπαρξη και λειτουργία του γραφείου μου και για τις υπηρεσίες που μπορώ να προσφέρω, εκείνοι εξακολουθούν να αγνοούν την ύπαρξη του γραφείου μου σε βάρος προφανώς των οικονομικών του Δημοσίου, αφού το μονοπώλιο που συντηρούν οι ίδιοι με τη σειρά του κρατά ανεβασμένες τις τιμές της αγοράς, αλλά και σε βάρος όλων των υπόλοιπων επαγγελματιών του νησιού.

Η απευθείας ανάθεση έργων θεωρείται νόμιμη, παρόλα αυτά κατά πόσο είναι ηθική; Για ποιο λόγο σε ένα νησί όπως η Χίος κάθε προσπάθεια νέων ανθρώπων να στραγγαλίζεται στον βωμό των συμφερόντων και των αυλοκολάκων των πολιτικών μας; Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη την οποία όλοι ευαγγελίζονται; Συστημένα για τους “δικούς” τους ανθρώπους και για τους ομοτράπεζους τους;

Μετά από ένα μικρό διάστημα παραμονής στη Χίο και έχοντας δουλέψει στο εξωτερικό γνωρίζω την αξία και το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχω. Πάνω σε αυτές τις βάσεις προσπάθησα να κάνω μια καριέρα στο νησί μας. Προφανώς, όμως, στη Χίο υπάρχει χώρος και ψωμί μόνο για τους “κολλητούς” του κ. δημάρχου, αντιπεριφερειάρχη και των ομοίων τους».

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια