Κρεσέντο fake news από τον Κάρμαντζη

Σε ένα απίστευτο κρεσέντο συνωμοσιολογίας επιδόθηκε ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, υιοθετώντας αποδεδειγμένα fake news, για δήθεν αντικατάσταση των πληθυσμών της Ευρώπης από 250 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο δήμαρχος Χίου, μιλώντας στην σύσκεψη των αυτοδιοικητικών του Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό, την περασμένη Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, επικαλέσθηκε την συμφωνία του Μαρόκου του 2018 για το μεταναστευτικό και αναπαρήγαγε όσα κατά καιρούς σχετικά ψευδή έχουν δημοσιευθεί, «είδηση» η οποία από τα Ellinika Hoaxes έχει χαρακτηρισθεί «Ψευδές», «Συνωμοσιολογία» και «Ανακυκλωμένη είδηση».

Ήδη το κρεσέντο του κ. Κάρμαντζη αναπαράγεται από γνωστές ακροδεξιές και συνωμοσιολογικές ιστοσελίδες, ενώ – σημειώνουμε – κάτι ανάλογο είχε ανακοινώσει και η Ελληνική Λύση του κ. Κυριάκου Βελόπουλου.

Εκτός από την ψευδή είδηση των 250 εκατ. προσφύγων και μεταναστών που προορίζονται για την Ευρώπη, ο δήμαρχος είπε ότι για να μην υπάρχουν αντιδράσεις στο σχέδιο αυτό στην διάσκεψη του Μαρόκου αποφασίσθηκε και δόθηκε κατεύθυνση στις κυβερνήσεις να ψηφίσουν αντιρατσιστικούς νόμους, που προβλέπουν βαρύτατες ποινές, κάτι ήδη που έχει συμβεί στην Ελλάδα, πρόσθεσε.

Βέβαια, ο αντιρατσιστικός νόμος (Ν.4285/2014), στον οποίο αναφέρεται ο κ. Κάρμαντζης, ψηφίσθηκε από την ελληνική Βουλή πριν την… διαβόητη διάσκεψη του Μαρόκου και συγκεκριμένα το 2014 από την κυβέρνηση Σαμαρά!

Η προσαρμοστικότητα της κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τα περί προσαρμογής που είπε ο κ. Κάρμαντζης, αφορούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τόνισε ότι έχει κάνει στροφή 180ο.

Και πρόσθεσε: «Άλλα έλεγε προεκλογικά και βάσει βεβαίως των προεκλογικών εξαγγελιών της κυβέρνησης ήταν και οι δικές μας οι θέσεις στις τοπικές κοινωνίες, προσδοκώντας – αν θέλετε ως υποψήφιοι – ότι τελικά θα είχαμε αποσυμφόρηση, θα είχαμε κλείσιμο των δομών που υπάρχουν, για παράδειγμα της ΒΙΑΛ, η οποία έχει φτάσει στις 7.000 και όλα αυτά τα οποία υποσχέθηκαν.

Και ξαφνικά βρισκόμαστε ενώπιον μίας κατάστασης, ούτε λίγο, ούτε πολύ, λέει τι; Ότι εμείς θα φτιάξουμε υπερδομές, θα καταστήσουμε τα νησιά αποθήκες ψυχών και φυσικά αυτό το οποίο εγώ είπα προχθές ότι δεν έχω πλέον εμπιστοσύνη πουθενά, το ξαναλέω για μια ακόμα φορά σήμερα».

Η βαρύγδουπη τοποθέτηση Κάρμαντζη

Στην παρέμβαση του ο κ. Κάρμαντζης είπε, συγκεκριμένα, τα εξής:

«Το 2018 στο Μαρόκο έγινε διάσκεψη για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Αυτό το οποίο απεφασίσθη και μπορούμε να το βρούμε είναι ότι μέχρι το 2050 θα υπάρξει μεταναστευτικός πληθυσμός για την Ευρώπη τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αυτό καταλαβαίνει κανείς τι λέει και επίσης η πληροφόρησή μου – και αν υπάρχει λάθος να διαψευσθώ και να ζητήσω και συγγνώμη – είναι ότι πέραν όλων των υπολοίπων, αυτό το ποίο απεφασίσθη εκεί είναι να ψηφισθούν από τις κυβερνήσεις των χωρών νόμοι αντιρατσιστικοί, με οινικές συνέπειες βαρύτατες.

Ήδη, το βλέπουμε, η Ελλάδα το έχει ψηφίσει, ποιος θα τολμήσει να μιλήσει και να πει για ο,τιδήποτε, όταν η απόφαση είναι αντικατάσταση πληθυσμών.

Γεια χαρά, να δούμε, τελικά, αν έχει αποφασισθεί να αντικατασταθούν οι πληθυσμοί των κρατών – μελών της Ευρώπης ή οπουδήποτε αλλού, να το καταλάβουμε.

Γιατί το λέω; Το λέω γιατί δείχνει ότι τελικά κάποιοι προσαρμόζονται».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια