Έρχονται ψύχος και αγέρηδες, τα χιόνια δεν επιβεβαιώνονται ακόμα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:10 Απαγορευτικό απόπλου των δρομολογίων πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά προς τη Χίο αναμένεται ότι θα τεθεί σε ισχύ στις 9 το βράδυ, ύστερα και από τις προγνώσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας για επιδείνωση της κακοκαιρίας και την επικράτηση θυελλωδών ανέμων έως και 9 μποφώρ. Στην περίπτωση αυτή δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του πλοίου “Αριάδνη” προς Χίο – Μυτιλήνη. Ήδη, απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά έχει εκδοθεί για τα δρομολόγια προς Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Μετά την χθεσινή σαρωτική επέλαση βροχών, καταιγίδων και χαλαζόπτωσης σε όλη τη Χίο, ο καιρός φαίνεται ότι βελτιώνεται προσωρινά, με ηλιοφάνεια, ενώ το ενδεχόμενο βροχών στην διάρκεια της ημέρας, μάλλον έχει περιορισθεί για μετά το μεσημέρι, από όσα τουλάχιστον οι μετεωρολόγοι ανακοινώνουν.

Πάντως, από αργά το βράδυ της Δευτέρας εξακολουθούν να μιλάνε για ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι την Τρίτη και την Τετάρτη θα πνέουν με ένταση έως και 9 μποφώρ, ενώ η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και στα όρια του μηδέν, εξακολουθεί να παραμένει στις προγνώσεις. Κατά πάσα δε πιθανότητα είναι – προς στιγμήν – το πλέον ή βέβαιον.

Οι προαναγγελθείσες χιονοπτώσεις φαίνεται, πάντα κατά τις ίδιες προγνώσεις, να περιορίζονται σε πιθανότητα χιονόνερού ή χιονόπτωσης, το βράδυ της Τρίτης και της Τετάρτης.

Μένουμε, λοιπόν, με την αναμονή του επερχόμενου ψύχους και των αγέρηδων, εκτός κι αν στην πορεία κάτι άλλο ανακοινωθεί από τους μετεωρολόγους.

Σχόλια