Κτηματολόγιο έως 30 Μαΐου και… βλέπουμε

Εδέησε η Ελληνικό Κτηματολόγιο και ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, 11 Απριλίου 2019, την παράταση έως τις 30 Μαΐου 2019, της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στις υπό κτηματογράφηση περιοχές στη Χίο, καθώς και σε άλλους νομούς της χώρας.

Ο astraparis.gr είχε δημοσιεύσει την Πέμπτη την επικείμενη ανακοίνωση για την παράταση της προθεσμίας, αλλά με βάση τα μέχρι εκείνη την στιγμή υπάρχοντα στοιχεία και πληροφορίες, που μιλούσαν για παράταση και στους κατοίκους εξωτερικού, κάτι που δεν ισχύει και τελικά η προθεσμία γι΄ αυτούς λήγει ως αρχικά είχε ανακοινωθεί, δηλαδή στις 15 Ιουλίου 2019.

Η αναφερόμενη ανακοίνωση της εταιρείας πήγε κυριολεκτικά… άψαλτη, δεν εστάλη εγκαίρως στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά ούτε και αναρτήθηκε στην σελίδα της Ελληνικό Κτηματολόγιο για να ενημερωθούν μέσα ενημέρωσης και πολίτες από εκεί.

Αυτό, όμως, είναι το ελάχιστο πρόβλημα στην όλη διαδικασία, αφού το μείζον είναι η επιβεβαίωση για την μίζερη παράταση, η οποία δείχνει την παντελή έλλειψη σχεδιασμού και τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το ζήτημα, που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για εκατοντάδες συμπολίτες.

Η εταιρεία επέλεξε τελικά, αγνοώντας όλες τις διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις αρμοδίων φορέων, σε αυτή την χρονική διάρκεια της παράτασης με το ενδεχόμενο – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας – να την επαναλάβει, αποδεικνύοντας και εμπράκτως με τον τρόπο αυτόν πόσο πρόχειρα αντιμετωπίζει το ζήτημα.