Κυριακή ημέρα αργίας η 9η Ιουνίου προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου

Να ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Χίου περί χαρακτηρισμού της Κυριακής 9 Ιουνίου 2024 ως ημέρας αργίας, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κλέαρχο Χρύση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μάρκος Σκούφαλος.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα ακόλουθα:

Σας υπενθυμίζουμε το θέμα το οποίο συζητήσαμε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε το γεγονός η Κυριακή της 9ης Ιουνίου, ημέρας των ευρωεκλογών, να θεωρείται εργάσιμη για τον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στα καταστήματα της αγοράς, με βάση απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής το 2023, που πιθανόν δεν είχε υπολογίσει αυτό το ενδεχόμενο.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να δηλώσουμε τουλάχιστον εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση, ότι είναι απαραβίαστο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες το δικαίωμα των εργαζομένων της Κυριακής αργίας .

Ωστόσο, για το συγκεκριμένο θεωρούμε βασικό πολιτικό αλλά και ηθικό ζήτημα η δημοτική αρχή να ακυρώσει αυτή την απόφαση, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν απρόσκοπτα και όχι με την ψυχή στο στόμα ή και ενδεχόμενες πιέσεις, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αν και είχατε αναφερθεί, ότι θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο στις 30 Μάη, δεν συνέβη κάτι τέτοιο, για ευνόητους σε εμάς λόγους, που δεν αφορούν εσάς.

Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι να θέσουμε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης και καλούμε και τις άλλες παρατάξεις να το στηρίξουν, στηρίζοντας επί της ουσίας τους εργαζόμενους δημότες μας.