Λαϊκή συνέλευση στην Λαγκάδα, ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα

Κυριολεκτικά στα κάγκελα βρίσκονται οι κάτοικοι της Λαγκάδας Χίου για την επιχειρούμενη εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας με την καύση τηγανέλαιων, ακριβώς στην είσοδο του χωριού τους.

Μετά την μαζική και μαχητική παρουσία τους στην συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, όλα δείχνουν ότι η λαϊκή συνέλευση που συγκαλείται στις 11.30 το πρωί της Κυριακής, 17 Μαρτίου 2019, θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις επόμενες κινήσεις, προκειμένου να αποκρουσθεί κάθε ενδεχόμενο λειτουργίας της μονάδας.

Ήδη, οι κάτοικοι προσέρχονται έχοντας σχηματίσει πλήρη εικόνα για το πώς εν κρυπτώ, αφού δεν υπήρξε κανένας διάλογος και διαβούλευση, ολοκληρώθηκε η γραφειοκρατική διαδικασία αδειοδοτήσεων για την εγκατάσταση της μονάδας, φέρνοντάς τους μπροστά σε σχεδόν τετελεσμένα.

Οι πληροφορίες του astraparis.gr αναφέρουν ότι οι σκέψεις που επικρατούν μεταξύ των κατοίκων κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις:

1. Εξάντληση όλων των νομικών μέσων, ακόμα και με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την ακύρωση της επένδυσης.

2. Άσκηση πιέσεων σε όλα τα πολιτικά επίπεδα (βουλευτές, κυβέρνηση, δήμος , περιφέρεια κ.λπ.), με την πρώτη μάχη να δίνεται στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, την προσεχή Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019.

3. Δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων, τόσο στον επίμαχο χώρο, που έχει επιλεγεί για την εγκατάσταση της μονάδας, όσο και στην πόλη της Χίου.

Όλα αυτά, βεβαίως, υπό την προϋπόθεση ότι οι σκέψεις και προτάσεις, που κυκλοφορούν μεταξύ των κατοίκων, θα υιοθετηθούν από την λαϊκή συνέλευση και γίνουν αποφάσεις της.

Θετική απόφαση στήριξης των κατοίκων της Λαγκάδας σε όλα τα επίπεδα ελήφθη στην λαϊκή συνέλευση του γειτονικού χωριού της Συκιάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Μαρτίου 2019.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια