Λαϊκή Συσπείρωση: Καλογεράκης και Ξενάκης αμαύρωσαν την συνεδρίαση του Δ.Σ.

Να πάρει ξεκάθαρη θέση για την φαρσοκωμωδία Καλογεράκη – Ξενάκη καλεί η Λαϊκή Συσπείρωση τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, καθώς και μέτρα υπεράσπισης της απόφασης του Δ.Σ. από τα στελέχη της παράταξής του που την υπονομεύουν.

Η ΛΑΣ, αναφερόμενη στην χθεσινή, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 εκ των υστέρων και μετά την λήξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με την έκδοση ομόφωνης απόφασης για το προσφυγικό επιχείρηση παραποίησής της τονίζει αναλυτικά τα ακόλουθα:

«Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Καλογεράκης και ο αντιδήμαρχος Χίου κ. Ξενάκης αμαύρωσαν με τη στάση τους μία από τις σοβαρότερες συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου που έγινε στον τόπο μας (την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020) και κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση να μπει μπροστάρης ο δήμος Χίου για τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

Ο μεν κ. Ξενάκης ανακάλυψε μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, που κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι διαφωνεί και ήθελε να αλλάξει την ψήφο του, ενώ είχε τελειώσει η ψηφοφορία, είχε λήξει η συνεδρίαση και είχε αποχωρήσει η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.

Ο δε πρόεδρος του Δ.Σ., αντί να υπερασπιστεί, ως όφειλε, το δημοτικό συμβούλιο και την απόφαση που μόλις είχε λάβει, ενέδωσε στα πολιτικά παιχνίδια του αντιδημάρχου, προσβάλλοντας τον εαυτό του, τον θεσμό του προέδρου και το σώμα του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτά τα φαινόμενα είναι απαράδεκτα και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα, αν μπορεί ο κ. Ξενάκης να επωμιστεί το ρόλο που του έχει ανατεθεί από τη δημοτική αρχή, αφού ευθέως υπονομεύει τις αποφάσεις της πάνω σε ένα τέτοιο κορυφαίο για το νησί ζήτημα.

Καταγγέλλουμε τη στάση και τις ενέργειες, τόσο του αντιδημάρχου, όσο και του προέδρου του Δ.Σ., οι οποίες υποσκάπτουν το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου, προσβάλλουν όχι μόνο τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά όλους τους δημότες της Χίου και αποδεικνύουν ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το κυρίαρχο όργανο του δήμου δεν αφορούν το πολιτικό μέλλον των ιδίων ή του δημάρχου, αλλά το μέλλον όλων μας.

Περιμένουμε από τον δήμαρχο να λάβει ξεκάθαρη θέση για το γεγονός αυτό και μέτρα υπεράσπισης της απόφασης του Δ.Σ. από τα στελέχη της παράταξής του που την υπονομεύουν».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια