ΛΑΣ: Αγνοούνται οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων

Για αγνόηση και περιφρόνηση των αποφάσεων των τοπικών συμβουλίων κατηγορεί τη δημοτική αρχή η ΛΑΣ με αφορμή τις αποφάσεις της δημοτικής κοινότητας Βροντάδου, οι οποίες εννοήθηκαν και δεν έγιναν  δεκτές στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωση της η ΛΑΣ, «το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου δέχτηκε την πρόταση της ΛΑ.Σ. για τη συντήρηση των πεζοδρομίων του παραλιακού δρόμου και αναγνώρισε την αυθαίρετη παραχώρηση δημοτικού ακινήτου «Μυλαράκι» από το χωρικό Αντιδήμαρχο Ομηρούπολης» .

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όμως και κατά την τελευταία συνεδρίαση του σώματος, ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού «αναίρεσε και την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και μας ενέπαιξε, λέγοντας ότι δεν έγινε καμιά παραχώρηση του εν λόγω ακινήτου, αφού αυτό ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Όσο για συντήρηση των παραλιακών πεζοδρομίων, μας παρέπεμψε εκ νέου στην Περιφερειακή Ενότητα, της οποίας είναι αρμοδιότητα και μεταξύ τους ο Δήμος έχει ζητήσει προγραμματική σύμβαση, που  όμως δεν υπάρχει καμιά απάντηση», σημειώνει η ΛΑΣ και καταλήγει :

«Να του υπενθυμίσουμε (του αντιδημάρχου) τη λαϊκή θυμοσοφία «όπου θε ο τσουκαλάς, κολλά τ’ αυτιά του τσουκαλιού»; Αφού ήταν παρών στη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας  Βροντάδου, όταν συζητιόταν το θέμα της αυθαίρετης παραχώρησης,  γιατί δεν εξέφρασε την αντίθετη άποψή του από αυτήν του Σώματος, αλλά μεταχρονισμένα προσπάθησε στο Δ.Σ. να αναιρέσει, δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα;

Να του θυμίσουμε ότι η πινακίδα του συλλόγου στον οποίον παραχωρήθηκε ρητά και παράτυπα, μοστράριζε αρκετές μέρες πάνω από το κτίσμα, μέχρι που η ΛΑ.Σ. παρενέβη φέρνοντας το θέμα προς συζήτηση και το Τοπικό Συμβούλιο αναγνώρισε την αυθαιρεσία; Να του θυμίσουμε ότι μετά την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας, η πινακίδα καθαιρέθηκε άρον άρον; Γιατί άραγε; (Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες).

Όσο για τη συντήρηση των παραλιακών πεζοδρομίων και την απαίτηση της ΛΑ.Σ. να γίνει μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας  και Δήμου προγραμματική σύμβαση στο βαθμό που εμπλέκεται η καθεμιά σε διάφορα έργα, τι διεκδίκησε, τι απαίτησε από αυτήν η Δημοτική Αρχή, για να φτάσει στο σημείο να δηλώσει ότι δεν υπάρχει εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας καμιά απάντηση;

Την υποκρισία και το στρουθοκαμηλισμό τον αφήνουμε σ’ αυτούς που δικαιωματικά ανήκει.  Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου που απαιτείται έλεγχος, διαφάνεια, αγώνας για το λαϊκό δίκιο, δίνοντας το χέρι σ’ όποιον θέλει να «σηκωθεί».» 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια