ΛΑΣ: Δήμος και περιφέρεια να πράξουν τα στοιχειώδη αντιπλημμυρικά έργα

Να ελεγχθούν τα φρεάτια στον Δήμο της Χίου και να γίνουν τα στοιχειώδη αντιπλημμυρικά έργα πρόληψης, ζητά η ΛΑΣ μετά τις τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες, σημειώνοντας ότι για να προλάβουμε καταστροφές και στον τόπο μας πρέπει να προνοήσουμε καθαρίζοντας φρεάτια, ρέματα κλ.π.

“Μετά τις φονικές πλημμύρες σε όλη την Ελλάδα θεωρούμε ότι δεν μπορεί να περιμένουμε τη σειρά μας και τον όποιο Daniel για να περισσέψουν κροκοδείλια δάκρυα και  προσχηματικές επικλήσεις στην κλιματική αλλαγή.

Η κατάσταση για παράδειγμα των φρεατίων στο Δήμο της Χίου είναι αυτή που παρουσιάζεται στις συνημμένες εικόνες, πρέπει να γίνει έλεγχος του επιπέδου καθαρισμού ρεμάτων και χειμάρρων, αλλά και αν αφορά σε όλη την έκταση του νησιού τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τον δήμο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ , όπως και οι προηγούμενες απέδειξαν περίτρανα ότι τον μόνο χειρισμό που γνωρίζουν στις έκτακτες συνθήκες είναι το 112.

Επειδή λοιπόν πρέπει να σώσουμε τις ζωές μας  και τα υπάρχοντά μας , καλούμε το  δήμο και την περιφέρεια να πράξουν τα στοιχειώδη δέοντα αντιπλημμυρικά μέτρα πρόληψης, έστω και στο παρά πέντε.”