ΛΑΣ: Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής και στη Χίο

Τη θέση του συνδυασμού για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, παραθέτει η ΛΑΣ αφορμής δοθείσης από την εκ νέου τοποθέτηση των τοπικών τριμερών επιτροπών για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση το αν θα εφαρμοστεί κατά τόπους η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, το αποφασίσουν οι επιτροπές που απαρτίζονται από τους εκπαιδευτικούς, την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και από τον δήμο. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Βουρνού κι ενώ τα δυο μέλη είχαν αποφασίσει θετικά, δεν λειτούργησε στη Χίο το μέτρο για το σχολικό έτος 2018-2019.

Στην ανακοίνωση της η ΛΑΣ σημειώνει:

«-  Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη συγκρότηση της επιτροπής, στην εμπλοκή των Δήμων και γενικότερα καταδικάζουμε την «αλακάρτ» Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή της κυβέρνησης.

–  Απαιτούμε «Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά τώρα, σε όλη τη χώρα, όλα τα νήπια-προνήπια στα Δημόσια Νηπιαγωγεία με τη λήψη άμεσων μέτρων υποδομής» και όλα τα παιδιά ως 4 χρόνων σε δημόσιους δωρεάν βρεφο-παιδικούς σταθμούς .

–  Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να μην εμποδίσει για δεύτερη φορά την υλοποίηση της προσχολικής αγωγής για τα παιδιά του δήμου μας.

–  Απαιτούμε σύγχρονους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στελεχωμένους πλήρως με μόνιμο προσωπικό και χωρίς τροφεία με αντίστοιχη χρηματοδότηση από το κράτος που τσακίζει στη φορολογία τον ελληνικό λαό.»-

Σχόλια