ΛΑΣ: Κυβέρνηση και Μηταράκης εμπαίζουν τους Χιώτες, θα μας βρουν μπροστά τους

Τον εμπαιγμό των πολιτών της Χίου από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης, που ενώ το δημοτικό συμβούλιο συζητούσε για τις Μπαμπακιές κατέθεταν αίτημα έγκρισης για δομή προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου.

Στην ανακοίνωση, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, η ΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Την ώρα που σύσσωμη η Χίος παρακολουθούσε με αγωνία το δημοτικό συμβούλιο Χίου και τα τεκταινόμενα με την απαράδεκτη πρόταση της δημοτικής αρχής για τις Μπαμπακιές, την ίδια ημέρα το πρωί το υπουργείο κατέθετε στο ΚΑΣ (κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο) την αίτηση αδειοδότησης για το Θόλος, με σχέδια για δομή πάνω από 3000.

Προσπαθούν να εμπαίζουν όλους τους Χιώτες, ακόμα και τους δικούς τους στην δημοτική αρχή ή η “υπεύθυνη” πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργού, είναι όπου κάτσει η μπίλια;

Η ντροπή γι΄ αυτή την κυβέρνηση, που ένας χιονιάς είναι αρκετός για να σαρώσει τα πάντα, πόσο μάλλον το προσφυγικό – μεταναστευτικό, είναι άγνωστη λέξη.

Επιμένουν να φέρουν σε πέρας την βρώμικη δουλειά, να στήσουν κολαστήρια, να διαχειρίζονται μαζί με την Ε.Ε. τον πόνο και των νησιωτών και πολύ περισσότερο των εγκλεισμένων.

Επιμένουν την ώρα που τα σύννεφα με την γείτονα χώρα πυκνώνουν, τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα έχουν βάλει στο μάτι το Αιγαίο, αυτοί να προτιμούν τα τριάντα αργύρια της Ε.Ε. και στο μοίρασμα της λείας.

Επιμένουν με όλα τα μέσα, με εξαγορές, με ταξίματα, με ρουσφέτια με νέα στημένα γκάλοπ με μονόδρομο την ερώτηση και πάλι να επιλέξει ο ερωτώμενος τοποθεσία!!!

Είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού μας.

Καταγγέλλουμε για πολλοστή φορά την πολιτική τους να μετατρέψουν πάση θυσία τα νησιά σε φυλακή της Ε.Ε., σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των απόκληρων των πολέμων τους.

Δηλώνουμε πως δεν θα τις περάσει.

Καλούμε τα χωριά, όλους τις Χιώτες να μην αφήσουν να περάσει αυτή η επιζήμια πολιτική εγκλωβισμού ψυχών στα νησιά.

Είμαστε έτοιμοι, αποδείχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο, θα αποδειχτεί και τις επόμενες μέρες που θα ακολουθήσουν.

Έχουν γνώση οι φύλακες. Όλοι στον αγώνα».