ΛΑΣ: Μακριά από τα προβλήματα των πολιτών το περιφερειακό συμβούλιο

Μακριά από τα μεγάλα προβλήματα των κατοίκων της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, πραγματικός ιμάντας εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής της, υποτάσσοντας και τη λειτουργία του σε αυτό το ρόλο, λειτούργησε το περιφερειακό συμβούλιο, με ευθύνη της περιφερειακής αρχής, του προέδρου και της πλειοψηφίας του.

Τη επισήμανση αυτή έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου κ. Στρατής Κόρακας, κατά την ομιλία του στην τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου Π.Σ., στις 26 Αυγούστου 2019, προσθέτοντας:

«Αρνήθηκε πεισματικά να φέρει για συζήτηση προτάσεις μας για σοβαρά ζητήματα της περιοχής μας, όπως η αυξανόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με τους τεράστιους κίνδυνους που εγκυμονεί για το λαό μας, η δασοπροστασία, η υγεία, η προστασία της ελαιοπαραγωγής κ.ά. Δεν άντεξε ούτε καν την ολοκλήρωση της συζήτησης για την λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου, διακόπτοντάς την “για τεχνικούς λόγους”.

Ήταν ένα περιφερειακό συμβούλιο υποβαθμισμένο, που χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών και των σκοπιμοτήτων της περιφερειακής αρχής.

Έτσι εξηγείται και η άρνηση να απομαγνητοφωνούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων και η επιμονή να γίνονται όλες οι συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, υποβιβάζοντας και δυσκολεύοντας τις εργασίες του.

Αυτοί είναι προφανώς και οι λόγοι που σήμερα δεν έχουμε μια τέτοια συζήτηση.

Σ΄ ότι αφορά τη Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει, με όσες δυνάμεις της έδωσε ό λαός, την αγωνιστική παρουσία της για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των κατοίκων των νησιών μας, διεκδικώντας λύσεις για τα προβλήματα του, αποκαλύπτοντας τις αιτίες και τους υπαίτιους και συμβάλλοντας στην   αγωνιστική ενότητα όλων των εργαζομένων», κατέληξε ο κ. Κόρακας.