ΛΑΣ: Να μπει φραγμός στα καταστροφικά σχέδια για τον Περιφερειακό του Βροντάδου

Την ενεργοποίηση του τοπικού συμβουλίου Βροντάδου, την πραγματοποίηση λαϊκών συνελεύσεων για το θέμα της παράκαμψης του Βροντάδο ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΛΑΣ Δήμου Χίου καλώντας και τη δημοτική αρχή να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει και να πάρει θέση σχετικά με το θέμα. 

Μιλώντας για φαραωνικό έργο που θα προκαλέσει μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή η ΕΑΣ σημειώνει:

Εμμονικά στοχοπροσηλωμένοι ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Μουτζούρης και η περιφερειακή αρχή, συνεχίζουν ακάθεκτοι  να σχεδιάζουν το φαραωνικό έργο της δήθεν παράκαμψης του Βροντάδου , που καταστρέφει το περιαστικό δάσος και τις αγροτικές εκτάσεις , πριν να φτάσει στο ιστορικό βουνό , για να το γκρεμίσει κυριολεκτικά προς δόξα , της ανάπτυξης των κερδών των μεγαλοεργολάβων και όποιους άλλους υπηρετούν. 

Κυριολεκτικό φαγοπότι διασπάθισης του δημόσιου χρήματος με τις μελέτες να φτάνουν στο 1,4 εκ. ευρώ και το έργο τα 13 εκ ευρώ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τέτοιου τύπου φαραωνικά έργα,  ξεπερνούν κατά πολύ τους προϋπολογισμούς τους.

Αυτές είναι οι προτεραιότητες του Περιφερειάρχη και  του πολιτικού επιτελείου του. Το λιμάνι της Χίου να παραμένει ακατάλληλο και να «αράζουν» τα πλοία στα αβαθή,  το νοσοκομείο να χρήζει ουσιαστικών παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα, το αεροδρόμιο να προχωρά με ρυθμούς χελώνας, η αναβάθμιση της σχολικής στέγης να είναι ανύπαρκτη και το 50% και βάλε των σχολείων  μας να είναι πεπαλαιωμένα, το υπάρχον οδικό δίκτυο να έχει τα χάλια του και η περιφερειακή αρχή να καταστρέφει ο,τι απέμεινε όρθιο από το πολύπαθο περιβάλλον  και ουσιαστικά την οικολογική και οικιστική βιτρίνα της Χίου και του Βροντάδου. 

Χωρίς καμιά ορθολογική  σκοπιμότητα του έργου , αφού υπάρχουν έτοιμες λύσεις στις οποίες έχουμε αναφερθεί,  που αποδεικνύει ότι δε θέλει να τις πραγματοποιήσει , γιατί είναι φθηνές και  με μειωμένο το οικονομικοπολιτικό αλισβερίσι , αγνοώντας πλήρως τις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου που διαφωνεί στη συγκεκριμένη πρόταση, αγνοώντας επιδεικτικά τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς,  για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής, για μικρή προσαρμοσμένη στη φύση του τόπου μας  κυκλοφοριακή παρέμβαση, σε συνάρτηση με τους υφιστάμενους αγροτικούς δρόμους.

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη και της περιφερειακής αρχής μπροστά στην παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος φαίνεται ότι είναι, οι μπουλντόζες , τα νταμάρια και η ολοκληρωτική καταστροφή της προγονικής γης και φύσης.

Τέρμα πια τα λόγια. Σηκώνουμε το γάντι και καλούμε το Τοπικό Συμβούλιο του Βροντάδου να περιφρουρήσει τις αποφάσεις του, να ξεκινήσει λαϊκές συνελεύσεις, καλούμε όλους τους μαζικού φορείς της Χίου να προστατέψουν αυτά που απολαμβάνουν στην περιοχή των δασών μας  Ρεστά- Κλειδού-Αίπος, να βάλουμε όλοι μαζί φραγμό στα καταστροφικά  σχέδια της περιφερειακής αρχής Β Αιγαίου.

Τέλος η Δημοτική αρχή πρέπει να πάψει να παριστάνει τη στρουθοκάμηλο, να σκύψει πάνω στο πρόβλημα που αφορά στο δεύτερο πληθυσμιακά  σε μέγεθος οικισμό του νησιού μετά τη Χίο , αλλά και την ίδια τη Χίο και να υπερασπίσει το οικοσύστημα της περιοχής”

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια