ΛΑΣ: Οι… εκλογές σέρνουν καράβι

Ψηφοθηρική σκοπιμότητα βλέπει η ΛΑΣ πίσω από την αλλαγή πλεύσης και πολιτικής της δημοτικής αρχής σχετικά με τη διάσωση του αλιευτικού «ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ».

Όπως επισημαίνει ο συνδυασμός επί 6 χρόνια και παρά τις προσπάθειες των μελών του για τη διάσωση του , η δημοτική αρχή δεν έκανε καμιά απολύτως ενέργεια. Μόλις προχθές όμως, στη συνεδρίαση της 31ης Οκτωβρίου 2018 του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική αρχή ανακοίνωσε την πρόθεση της να σώσει το σκαρί.

« Ως Λαϊκή Συσπείρωση χτυπήσαμε πολλές φορές το καμπανάκι του κινδύνου διάλυσης του σκαριού σε “ώτα μη ακουόντων”, μέχρι που φτάσαμε σε σημείο να κάνουμε ειδική εισήγηση, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις σωτηρίας του, με την επιστημονική συνδρομή και την ναυτική εμπειρία στελεχών μας. Απορρίφθηκε η εμπεριστατωμένη εισήγησή μας και βγήκε η απόφαση της διάλυσης για… καυσόξυλα (συγκροτώντας μάλιστα προς τούτο και επιτροπή), αφού – όπως φάνηκε- ο βασικός λόγος δεν ήταν  η αδυναμία και το μάταιο της συντήρησης, αλλά το κόστος της.

 Στη συνεδρίαση της 31ης-10-2018 η δημοτική αρχή έρχεται να επιβεβαιώσει όσα  η Λαϊκή Συσπείρωση υποστήριζε και υποστηρίζει για τη σημασία και τη δυνατότητα διάσωσης του μουσειακού σκάφους, βάσει της εισήγησης μας. Αυτά που για τη δημοτική αρχή ήταν τότε αδύνατα, τώρα γίνονται δυνατά. Άραγε, τι μεσολάβησε για να “ανακρούσει πρύμνα” από την αρχική της θέση;   

Επιβραβεύουμε την αλλαγή πλεύσης και του χωρικού αντιδημάρχου και της δημοτικής αρχής που κατάλαβαν, έστω  κι αργά,  ότι ένα πολιτισμικό μουσείο δεν μπορεί να σταλεί ελαφρά τη καρδία στη φωτιά. Συγχρόνως όμως αναρωτιόμαστε αν τελικά έχουμε άδικο όταν λέμε πως οι… εκλογές σέρνουν καράβι» καταλήγει η ανακοίνωση της ΛΑΣ.