ΛΑΣ: Παρούσα μόνο στην οξυγονοκόλληση και στον εγκλωβισμό προσφύγων η δημοτική αρχή

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει θέση για προσφυγικό, καταγγέλλοντας την επιλογή της κυβέρνησης για δημιουργία νέων κέντρων εγκλωβισμού προσφύγων σε άλλες περιοχές και στηλιτεύοντας τη μέχρι σήμερα απουσία του δήμου από κάθε αρωγή προς τους πρόσφυγες, εξέδωσε η ΛΑΣ.

Ο συνδυασμός, καυτηριάζει την παντελή απουσία του δήμου από το δράμα των προσφύγων καθώς και την έντονη παρουσία του σε αρνητικές κινήσεις όπως η οξυγονοκόλληση της εισόδου της ανακύκλωσης, όπου θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο από τη βροχή προσφυγικές οικογένειες.

«Μετά και τις τελευταίες βροχές που απέδειξαν ότι κυβέρνηση, δημοτική και περιφερειακή αρχή είναι κραυγαλέα απούσες από το δράμα των προσφύγων,  αφήνοντας μωρομάνες, μικρούς και μεγάλους να τα βγάλουν πέρα με τις λάσπες και τα νερά στο κολαστήριο της ΒΙΑΛ, ήρθε η ώρα  να ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται και σε επίπεδο βουλευτών του νησιού , ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για το πού και σε ποιο κολαστήριο θα συνεχιστεί ο εγκλωβισμός των προσφύγων μεταναστών στο νησί» σημειώνει η ΛΑΣ υποστηρίζοντας ότι η παραπάνω επιλογή σημαίνει «μεταφορά των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Χαλκειούς , από τον εγκλωβισμό αυτών των κολασμένων του πολέμου και της οικονομικής εξαθλίωσης της βαρβαρότητας του καπιταλισμού, σε άλλη περιοχή, δηλαδή μετάθεση προβλημάτων!»

Ο συνδυασμός του Μάρκου Σκούφαλου προκαλεί τη δημοτική αρχή να αναπτύξει το πλάνο και τον σχεδιασμό της για το προσφυγικό. «Και τι κάνει για όλα αυτά η δημοτική αρχή; Θα το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο και καλά κάνει, όμως η ίδια θέσεις εκτός των οξυγονοκολλήσεων στις πόρτες της ανακύκλωσης για να μην προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες οι πρόσφυγες,  έχει;

Λέει ναι ή όχι σε ΠΡΟΚΕΚΑ και άλλα κέντρα; Οι άλλες παρατάξεις αλήθεια που συμφώνησαν σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο με ένα κατάλογο αιτημάτων πώς τοποθετούνται μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις για νέο κέντρο-φυλακή

Για ακόμη μια φορά η ΛΑΣ καταλήγει στην ανακοίνωση της συνοψίζοντας τις θέσεις της για το θέμα:

«Δε θα σταματήσουμε να το λέμε και να το επαναλαμβάνουμε: Όσο το προσφυγικό – μεταναστευτικό, παραμένει εγκλωβισμένο με ευθύνη κυβερνήσεων και τοπικών αρχών στα γρανάζια των πολιτικών της ΕΕ , των συμφωνιών του Δουβλίνου και της Τουρκίας, τόσο θα βιώνουμε ως νησιά και ως χώρα το δράμα αυτών των ανθρώπων.

Απαιτείται να πάμε κόντρα σε αυτές τις πολιτικές με ταυτόχρονη αλληλεγγύη και προστασία αυτών των ανθρώπων όσο βρίσκονται στα νησιά μας και στη χώρα μας.

Τώρα κίνημα με στόχους :

  • Το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και όλων των Hot Spots στα νησιά.
  • Την προστασία των προσφύγων μεταναστών από τις καιρικές συνθήκες .
  • Όχι στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά.
  • Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.
  • Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης. Σεβασμός των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών σε θέματα παιδείας, υγείας, πρόνοιας. Ειδική μέριμνα και προστασία για τα παιδιά.
  • Λέμε όχι στα αντιδραστικά και επικίνδυνα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ για τις ανθρώπινες ζωές.
  • Να μετακινηθούν τώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα υπηρεσίες ασύλου και ταυτοποίησης. Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hotspot ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες με βάση τον τόπο κατοικίας τους .
  • Καμία εμπλοκή ΜΚΟ στο προσφυγικό μεταναστευτικό αποκλειστική διαχείριση κονδυλίων από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς.
  • Να δοθούν 100%αποζημιώσεις σε όλους όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα hot spots άμεσα».

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια