ΛΑΣ: Προς γνώση και συμμόρφωση η χρεοκοπία της THOMAS COOK

Το παράδειγμα της χρεοκοπίας του τουριστικού κολοσσού THOMAS COOK και ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό, φέρνει ως προς αποφυγήν παράδειγμα η ΛΑΣ.

Θυμίζοντας ότι πριν από τις δημοτικές εκλογές είχε αντιταχθεί σε αυτού του είδους τις τουριστικές επιλογές, ο συνδτυασμός της ΛΑΣ σημειώνει:

Είχαμε προτείνει ότι η τουριστική πολιτική του Δήμου πρέπει να επικεντρώνεται στο να αναδείξει τα πολιτιστικά και φυσικά μνημεία του νησιού, να αναβαθμίσει τις υποδομές δημόσιας χρήσης , να συνεργαστεί στη βάση του κοινωνικού τουρισμού με φορείς που τον προάγουν πχ Εργατική εστία μέσω των εργατικών κέντρων κλπ.

Δυστυχώς οι λογικές ήταν η πεπατημένη της προσέλκυσης τουριστών μέσω των tour operators  και μάλιστα με το ανάλογο ευρωπαϊκό μπαξίσι.

Πρέπει να είναι καθαρό ότι η “ανάπτυξη για όλους” που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει χώρο μόνο για τους μεγάλους εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, που είτε μεγεθύνονται, είτε συγχωνεύονται, είτε πτωχεύουν, αφήνοντας  στο απυρόβλητο τα κέρδη τους, φορτώνοντας τις ζημιές στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Τα παθήματα λοιπόν πρέπει να γίνονται μαθήματα και με δεδομένη τη νέα περίοδο , αλλά και την ίδρυση φορέα Τουρισμού του δήμου, πρέπει να είναι ξεκάθαροι οι άξονες που θα βαδίσει.

Τουρισμός που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα, προσαρμοσμένος στο μέτρο της φύσης, του πολιτισμού και της ιστορίας του νησιού ή τουρισμός του Thomas Cook;

Για το πρώτο αγωνιζόμαστε να γίνει πραγματικότητα, στο δεύτερο είμαστε κάθετα αντίθετοι και αντιπαλεύουμε μια τέτοια προοπτική”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια