ΛΑΣ: Διπλή και άδικη φορολογία τα ανταποδοτικά τέλη

3

Την πάγια θέση της πως οι πολίτες δεν πρέπει αν φορολογούνται και να επιβαρύνονται επιπλέον για αγαθά που ήδη πληρώνουν στο κράτος αλλά ο δήμος να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία αυτά που η τελευταία όφειλε να του παρέχει για το καλό των πολιτών, επαναφέρει η ΛΑΣ με αφορμή τη συζήτηση για τα ανταποδοτικά τέλη.
Στην τοποθέτηση του στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Μάρκος Σκούφαλος υποστήριξε: «Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες θα έπρεπε οι συντελεστές των ανταποδοτικών τελών όλοι να μειωθούν κατά 40%, όσο έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι συντάξεις μισθωτών και συνταξιούχων. Δεν είναι παράλογο, αλλά εμείς θα συμβιβαζόμασταν έστω και με λιγότερη μείωση ως ένδειξη ότι ο δήμος συμπάσχει με τους δημότες του. Διπλασιασμό των τελών μπορούμε να δούμε σε Τράπεζες, βιομηχανίες, μεγάλα πολυκαταστήματα, Super Markets και γενικά στο μεγάλο κεφάλαιο και στις βίλες του. Το καταθέτουμε κάθε χρόνο, αλλά κάνετε τους κουφούς και φυσικά εξοργίζεστε για τα paradise islands αλλά όταν τους έχετε στα πόδια σας η φορολογία ίδια με τους πληβείους».
Κι αφού συνεχίζει τον ίδιο συλλογισμό ο κ. Σκούφαλος αναφέρεται στα μειωμένα έσοδα του Δήμου από την πολιτεία αλλά και στο πλεόνασμα που δημιουργήθηκε από την υπεροφορολόγηση των δημοτών και καταλήγει:
»Παρόλα αυτά, επειδή έχει ειπωθεί ότι μετά από τέτοια φοροαφαίμαξη υπάρχουν προφανώς και πλεονάσματα, όπως και η κεντρική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενοι είχαν ματωμένα πλεονάσματα. Θεωρούμε ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει και να περάσουμε σε μειώσεις, διότι από 1-1-2018 γνωρίζετε όλοι ότι τα βαλάντιά μας θα εξαθλιωθούν ακόμα περισσότερο με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα δισεκατομμύρια που θέλει να μαζέψει πάλι από τις πλάτες τις δικές μας, συν το γεγονός ότι ο ΦΠΑ θα είναι 24%. Και είναι οξύμωρο να κλείνεις το δήμο λόγω της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης και την ίδια στιγμή σε τοπικό επίπεδο να έχεις την ίδια νοοτροπία.
»Θα μου πείτε μα δεν κάνουμε αυξήσεις . Εμ, τις κάνατε προκαταβολικά και για τα 5 χρόνια διακυβέρνησής σας και σε αυτό ίσως οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ θα μπορούσαν να σας μιμηθούν.
»Τα Λεφτά μας από την κυβέρνηση να ζητήσει η Δημοτική Αρχή και είναι ευκαιρία στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα να βγει επιτέλους κάτι πέρα από τις στηρίξεις στην εκάστοτε κυβέρνηση και στις πολιτικές της ΕΕ που δίνει η πλειοψηφία του αστικού τόξου στην ΚΕΔΕ!»

Σχόλια