ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

«Λάθος» ο συναγερμός για τα κοντέινερ στην ΒΙΑΛ

«Λάθος» ο συναγερμός για τα κοντέινερ στην ΒΙΑΛ

Δύο κοντέινερ τα οποία προορίζονταν όχι για την επαύξηση της χωρητικότητας της ΒΙΑΛ, αλλά για την κάλυψη εκπαιδευτικών και συναφών αναγκών ανηλίκων και ενηλίκων προσφύγων και μεταναστών, στάθηκε η αφορμή της πρωινής κινητοποίησης κατοίκων του Χαλκειούς.

Ένας μικρός αριθμός πολιτών συγκεντρώθηκε το πρωί της Τετάρτης, 15 Φεβρουαρίου 2017, στην διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στην ΒΙΑΛ, για να εμποδίσουν την διέλευση των κοντέινερ, τα οποία – όπως αποδείχθηκε – δεν ήταν για να αυξηθεί η δυναμικότητα του κέντρου, όπως ήθελε η αρχική πληροφορία.

Όπως ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χαλκειούς κ. Κώστας Φουτράκης το ένα κοντέινερ, το οποίο ήδη μεταφέρθηκε, εγκαταστάθηκε στην εκτός της ΒΙΑΛ δομή δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Το δεύτερο κοντέινερ, η μεταφορά του οποίου ακυρώθηκε από την μη κυβερνητική οργάνωση NRC, προορίζεται για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών προγράμματος του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες πρόσφυγες.

Στο σημείο της συγκέντρωσης έσπευσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο αστυνομικός διευθυντής Χίου κ. Αθανάσιος Μπασιούκας, ο οποίος διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι δεν τίθεται ζήτημα μεταφοράς κοντέινερ για να αυξηθούν οι δυνατότητες του κέντρου, ενώ άκουσε με θετικό πνεύμα το αίτημα των συγκεντρωμένων για καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την υπηρεσία ασύλου έχει ανακοινωθεί επισήμως ότι επίκειται η μεταφορά πέντε κοντέινερ, τα οποία προορίζονται να καλύψουν τις ανάγκες της υπηρεσίας και της αστυνομίας για γραφεία, καθώς και για χώρους υγιεινής.

vial_0035vial xalk_0017

Μοιραστείτε το:
  • rss