Λαβωμένη η κυβέρνηση από την πρόταση μομφής, που απορρίφθηκε με 156 ψήφους

Απερρίφθη το απόγευμα της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου 2023, μετά από τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, η πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Αλέξης Τσίπρας και 87 βουλευτές του κόμματος κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με ψήφους 156 κατά και 143 υπέρ της πρότασης. Συνολικά, ψήφισαν 299 βουλευτές.

Από την συζήτηση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις και κυρίως σήμερα κατά την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έλαβε υψηλούς τόνους, αναφορικά με τα ονόματα των παρακολουθουμένων από την ΕΥΠ, που ως προερχόμενα από την ΑΔΑΕ έγιναν γνωστά από τον κ. Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός επέμεινε να λάβει απάντηση αν τα ονόματα αυτά περιείχοντο στην επιστολή που έλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, καθότι η επιστολή που ο ίδιος είχε λάβει δεν περιείχε ονόματα.

Ως τελικό συμπέρασμα από την τριήμερη συζήτηση και τις αντιπαραθέσεις μπορεί να εξαχθεί ότι η κυβέρνηση βγήκε τραυματισμένη, καθότι δεν κατόρθωσε να δώσει πειστικές εξηγήσεις ή και απαντήσεις στο θέμα ακριβώς της πρότασης δυσπιστίας που ήταν οι παρακολουθήσεις, πολιτικών, δημοσιογράφων και στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, η υπονόμευση των θεσμών και το κράτος δικαίου.

Σχόλια