Λαύρο το ΚΚΕ κατά της συνεργασίας του Σταύρου Μιχαηλίδη με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Παρέμβαση στην θρυλούμενη εκλογική συνεργασία του κ. Σταύρου Μιχαηλίδη με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Χίου του κόμματος, άσκησε το ΚΚΕ – σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 – με την ακόλουθη ανακοίνωση της τομεακής επιτροπής:

Δεν έβγαλαν κιχ εδώ και 10 ημέρες για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Αντ’ αυτού και εν μέσω μεγαλειωδών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα και στη Χίο για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα στο βωμό του κέρδους, πρώην και νυν στελέχη της Ν.Δ., σήμερα ξιφουλκούν για τις καρέκλες, για το ποιος θα κάτσει στο σβέρκο του λαού σαν δήθεν σωτήρας.

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη η συμμετοχή του στελέχους της Ν.Δ. Σταύρου Μιχαηλίδη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις βουλευτικές εκλογές.

Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει το ΚΚΕ, ακόμα κι όταν λίγοι υποψιάζονταν την πιθανότητα συγκυβέρνησης μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα κόμματα αυτά έχουν για χρόνια κοινή στρατηγική. Άλλωστε και τώρα, ως αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει το 70% των αντιλαϊκών μέτρων με τη Ν.Δ.

Κοινή στρατηγική όμως έχει και η Ν.Δ. με το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ψηφίσει το 50% των αντιλαϊκών μέτρων με τη Ν.Δ., ακόμα και τις μισές διατάξεις του εμβληματικού αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, που βάζει θηλιά μεταξύ άλλων και στις απεργίες των εργαζομένων.

Όποτε το σύστημα τους χρειάστηκε, ξεπέρασαν τις όποιες διαφορές τους για να στηρίξουν από κοινού την αντιλαϊκή αστική σταθερότητα.

Η κίνηση επομένως του κ. Μιχαηλίδη και η συμφωνία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στη Χίο να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, επισφραγίζει αυτή τη μεγάλη σύγκλιση, που το ΠΑΣΟΚ κομψά βαφτίζει «δημοκρατικό ανάχωμα» και «στρατηγική διεύρυνση».

          Δυστυχώς γι’ αυτούς, την κοινή στρατηγική τους δεν την βλέπει μόνο το ΚΚΕ, αλλά και ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, αφού τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά.

Μεγάλα τμήματα δεν τους εμπιστεύονται, και το χειρότερο γι’ αυτούς είναι ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά αυτοί που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ, συναντιούνται μαζί του στη δράση και καταλαβαίνουν το πόσο σημαντική είναι η ισχυροποίησή του για την “επόμενη μέρα”, απέναντι σε μια από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν την υποκρισία τους όταν τάχα καλούν το ΚΚΕ να κυβερνήσει μαζί τους, για να το έχουν του χεριού τους.

Τώρα είναι η ώρα για ψήφο αποφασιστικής ενίσχυσης στο ΚΚΕ, για να τους βάλουμε εμπόδια, για να μη συνεχίσουν να μας κοροϊδεύουν, για να ανοίξει μια νέα σελίδα αγώνων και διεκδικήσεων, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με ισχυρό ΚΚΕ.