Λεγάτος: Τα νησιά χρειάζονται καινοτόμες και θαρραλέες παρεμβάσεις

1

Καινοτόμες και θαρραλέες παρεμβάσεις για να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών χρειάζεται το νησιωτικό περιβάλλον, τονίζει σε δήλωση του ο κ. Παντελής Λεγάτος, επικεφαλής του συνδυασμού Ενωτική Κίνηση για το Επιμελητήριο της Χίου, που συμμετείχε σήμερα σύσσωμος στη μαζική κινητοποίηση για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Λεγάτου έχει ως ακολούθως:

«Τα τελευταία χρόνια το οικονομικό περιβάλλον δεν ευνοεί την υλοποίηση επενδύσεων, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα βελτιώσουν την ζωή των κατοίκων, θα συγκρατήσουν και θα αυξήσουν τον πληθυσμό στα νησιά μας.

Η ελληνική αλλά και η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι το νησιωτικό περιβάλλον με τις ιδιαιτερότητες που το διακρίνουν, χρειάζεται καινοτόμες και θαρραλέες παρεμβάσεις για να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών.

Εκτός από την διατήρηση του ΦΠΑ στα σημερινά επίπεδα, κάτι το οποίο θεωρούμε αυτονόητο, η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Στην καθιέρωση μόνιμων μειωμένων φορολογικών κινήτρων για τα νησιά προκειμένου να ενεργοποιηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και να σταματήσει φαινόμενο της αποεπένδυσης που έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια».

Σχόλια