«Λειψανδρία» και γκρίνια στον συνδυασμό Κάρμαντζη

Σε μοναχικό δρόμο φαίνεται ότι οδηγείται ο νέος δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, αφού όλες οι μέχρι στιγμής προσπάθειές του να εξασφαλίσει συναινέσεις και συνεργασίες δεν έχουν αποδώσει αποτέλεσμα.

Παρά το γεγονός ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο – έκτρωμα για την τοπική αυτοδιοίκηση, που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον ευνοεί σε αυτό που η ίδια λέει κυβερνησιμότητα, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, αφού ούτε το αναγκαίο αριθμητικά κατάλληλο προσωπικό διαθέτει ο συνδυασμός, ούτε φυσικά και έχει την εμπειρία στην διοίκηση του δήμου Χίου και όχι μόνον.

Η εύκολη και… αβάδιστη περίοδος της αντιπεριφέρειας ουδεμία έχει σχέση με την άσκηση της διοίκησης στα δημοτικά πράγματα, γεγονός που ο κ. Κάρμαντζης είχε εγκαίρως συνειδητοποιήσει και προς τούτο είχε επιχειρήσει, έστω και με βεβιασμένες ή ανορθόδοξες κινήσεις, να εξασφαλίσει ερείσματα στους συνδυασμούς του κ. Μανώλη Βουρνού και του κ. Γιάννη Καραβασίλη.

Η συνεργασία με αυτούς τους δύο φαίνεται ότι έχει προσώρας αποκλεισθεί, ενώ ανάλογο για άλλους – βέβαια  λόγους είναι το αποτέλεσμα από τις επαφές που είχε με τον κ. Κώστα Τριαντάφυλλο και τον κ. Μάρκο Σκούφαλο. Δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής συναντήσεις με τους κ.κ. Μανώλη Στάθη και Δημήτρη Αντωνόγλου, αλλά ούτε κι εδώ προμηνύεται θετική κατάληξη.

Δεν βρίσκει ανθρώπους για την στελέχωση του δήμου

Πέραν της ποσοτικής έλλειψης για την κάλυψη των πολλών θέσεων ευθύνης στον δήμο Χίου και στα νομικά του πρόσωπα, αφού ο συνδυασμός διαθέτει μόνον 12 συμβούλους και μάλιστα εντελώς άπειρους, ο κ. Κάρμαντζης επεδίωκε μέσω της συνεργασίας να εξασφαλίσει και κάποιους έμπειρους και ικανούς ανθρώπους για την συνέχιση της διοίκησης του δήμου. Έστω και σε περιφερειακό επίπεδο.

Και όχι μόνον ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη, αλλά συγκλίνουσες πληροφορίες του astraparis.gr αναφέρουν ότι κάποιοι δικοί του έχουν αρχίσει να… τρομάζουν. Αναφέρεται χαρακτηριστικά η περίπτωση ενός δημοτικού συμβούλου, που προορίζεται για την ανάληψη θέσης γεωγραφικού αντιδημάρχου μείζονος περιφέρειας και ο οποίος όταν συνειδητοποίησε τον όγκο του έργου και την πολυπλοκότητα των αρμοδιοτήτων και της υπευθυνότητας φέρεται να έχει αρχίσει να το σκέφτεται σοβαρά αν τελικά θα αναλάβει!

Γκρίνιες από τους απέξω που ζητούν καρέκλες

Από την άλλη, κ. Κάρμαντζης έχει να αντιμετωπίσει την εσωτερική γκρίνια όσων έμειναν εκτός δημοτικού συμβουλίου (βλέπετε, είχε και πληθωρικό αριθμητικά ψηφοδέλτιο), οι οποίοι ζητούν επιμόνως να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, ανεξαρτήτως αν διαθέτουν τα προσόντα που απαιτεί η διοίκηση.

Εν πολλοίς είναι οι ίδιοι, οι οποίοι προεκλογικά έβλεπαν ότι “δουλεύουν” για τους μεγάλους του συνδυασμού, δηλαδή ουσιαστικά απλά και μόνον για να φέρουν ψήφους στον συνδυασμό και τώρα θέλουν μερίδιο στην εξουσία, δυσανασχετώντας – μάλιστα – από τις κινήσεις του κ. Κάρμαντζη προς τις άλλες παρατάξεις.

«Ο νόμος μας βοηθάει να διοικήσουμε, είμαστε εμείς εδώ να καλύψουμε τις θέσεις», φέρεται να υποστηρίζουν σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις.

Υπό αυτές, λοιπόν, τις συνθήκες και κάτω από τις πιέσεις των “μικρών” το πλέον πιθανό σενάριο είναι αυτό που αναφέρουμε στην αρχή, ο μοναχικός δρόμος με ό,τι αυτό συνεπάγεται που δεν θα αργήσει – μάλιστα – να φανεί.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια