Λεονταρισμοί Μηταράκη για το Θόλος, με τις ασπίδες των ΜΑΤ και τον εισαγγελέα

Σε ανέξοδους λεονταρισμούς επιδόθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, κραδαίνοντας την ισχύ των ΜΑΤ και τον εισαγγελέα για να κάμψει την καθολική αντίθεση στους σχεδιασμούς του για την δημιουργία δομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος.

Από το βήμα της τηλεόρασης της Αλήθειας, σε μια συνέντευξη η οποία θα μεταδοθεί την προσεχή Πέμπτη, αλλά αποσπάσματά της έδωσε στην δημοσιότητα το συγκεκριμένο μέσο, ο κ. Μηταράκης χαρακτηρίζει μονόδρομο το Θόλος, επιβεβαιώνοντας βεβαίως την ανάλογη ερώτηση και επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από την σκιά του, όταν ερωτάται για τις αντιδράσεις που προκαλεί η συγκεκριμένη επιλογή του και αν θα επαναληφθούν τα περυσινά έκτροπα με τα ΜΑΤ.

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ, δεν είναι δικιά μου αρμοδιότητα, δεν είναι δικό μου θέμα. Η δουλειά μου είναι να προκηρύξω ένα δημόσιο έργο, να υπάρξει ανάδοχος κι από κει και πέρα να εκτελέσει το έργο του».

Σε ό,τι δε αφορά τις αντιδράσεις, που στην συγκεκριμένη επιλογή συμπυκνώνονται στην ομόθυμη καταδίκη και ομόφωνη αντίθεση και του δημοτικού συμβουλίου Χίου, δήλωσε ότι δεν τον αφορούν ως υπουργείο Μετανάστευσης και είπε ότι «είναι θέμα της ελληνικής δικαιοσύνης», δείχνοντας άμεσα τον εισαγγελέα ως αρμόδιο να παρέμβει.

Ο οποίος προφανώς θα ζητήσει, αν κληθεί να παρέμβει, την συνδρομή των δυνάμεων καταστολής, δηλαδή των ΜΑΤ, κάτι για το οποίο ο κ. Μηταράκης φαίνεται στην συνέντευξη να νίπτει τας χείρας του.

Είπε δε χαρακτηριστικά αν θα φέρει στο Θόλος τα ΜΑΤ: «Ο Μηταράκης δεν έχει καμία αρμοδιότητα με τα ΜΑΤ. Δεν είναι δικό μου θέμα τα επιχειρησιακά της Ελληνικής Αστυνομίας».

Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά, αφού και στην επέλαση των ΜΑΤ τον Φεβρουάριο του 2020 δεν βρήκε κάτι να πει, παρά μόνον ψέλλισε κάποια ελάχιστα για ακραίες συμπεριφορές ορισμένων αστυνομικών, οι οποίες διερευνώνται από την ελληνική αστυνομία.

* Η φωτογραφία είναι από την ταινία του 1959 «Το ποντίκι που βρυχάται», με τον Πίτερ Σέλερς

Μας θύμισε και την περιβόητη υπόθεση της ζαρντινιέρας

Την αλήστου μνήμης «υπόθεση της ζαρντινιέρας», που ανάγεται στο 2006, στην Θεσσαλονίκη, επανέφερε στο προσκήνιο ο κ. Μηταράκης, αναφερόμενος ειδικότερα στην επέμβαση των ΜΑΤ, τον Φεβρουάριο του 2020, στη Χίο.

«Η ελληνική αστυνομία, να είμαστε ειλικρινείς, δεν πήγε εκεί που ήταν ο κόσμος. Η ελληνική αστυνομία δεν κινήθηκε εναντίον συγκεντρωμένων. Η ελληνική αστυνομία δεν πήγε στα σπίτια του κόσμου, δεν πήγε στις πλατείες που είχε διαμαρτυρηθεί ο κόσμος. Η ελληνική αστυνομία ήρθε για να προστατέψει τα μηχανήματα. Δεν ήρθε για να ενοχλήσει κανέναν».

Όλως, τυχαίως, δηλαδή, ο κόσμος… έπεσε πάνω στα ΜΑΤ, στο λιμάνι των Μεστών κατά την άφιξη και κατά την αναχώρησή τους, στο Αίπος και στον Άγιο Μακάριο, κατά τρόπο αντίστοιχο που έπεσε ο φοιτητής της Θεσσαλονίκης πάνω στην ζαρντινιέρα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια