Λέσβος και Χίος «έβγαλαν» Μουτζούρη, ο χάρτης των περιφερειακών εκλογών

Με την αποχή των ψηφοφόρων από την εκλογική διαδικασία να αγγίζει ποσοστό ρεκόρ, 64%, τα δυο από μεγαλύτερα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον “πρύτανη” κ. Κώστα Μουτζούρη και γύρισαν την πλάτη στην κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Με 6.000 και 8.000 ψήφους διαφορά σε Χίο και Λέσβο, αντίστοιχα, μεταξύ του κ. Μουτζούρη και της κας Καλογήρου η ζυγαριά έγειρε υπέρ του πρώτου και το παιχνίδι ξεκαθάρισε από νωρίς το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου 2019.

Στη Χίο οι αιτίες της βαριάς ήττας της κας Χριστιάνας Καλογήρου είναι ξεκάθαρες και αφορούν την κόντρα της με όλα σχεδόν τα στελέχη της στη Χίο που ήταν οι πρωτεργάτες του συνδυασμού Μουτζούρη, αλλά και την δυσαρέσκεια που προκάλεσε ο τρόπος διοίκησης και λειτουργίας της τελευταίας στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας στη Χίο.

Παράλληλα, βέβαια, όπως αποδείχτηκε στον β΄γύρο, η συνεργασία του δημοτικού ψηφοδελτίου, του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο του κ. Μουτζούρη, ήταν καταλυτική για την τελική διαμόρφωση του αποτελέσματος. Άλλωστε, ο κ. Κάρμαντζης ήταν από τους πρώτους που πανηγύρισε την εκλογή Μουτζούρη.

Τα μικρότερα νησιά, Ικαρία, Λήμνος και Σάμος ψήφισαν την κα Χριστιάνα Καλογήρου παρότι και εκεί την δεύτερη Κυριακή διπλασιάστηκε σχεδόν η εκλογική δύναμη Μουτζούρη. Αναλυτικά:

Ξεκάθαρη υπεροχή Μουτζούρη στη Χίο

Διπλασίασε το ποσοστό του ο συνδυασμός Μουτζούρη στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Χίο, φτάνοντας σε ποσοστό ρεκόρ 63,81%  και 13.809 ψήφους με την κα Καλογήρου να σημειώνει κι απώλειες ψήφων σε σχέση με τον α΄ γύρο.

Το τελευταίο, επιβεβαιώνει το σενάριο περί δυσαρεστημένου συμβούλου της από την στήριξη την οποία ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε αναφορικά με τους σταυρούς που συγκέντρωσε και για αντεκδίκηση άλλαξε στρατόπεδο στον β΄γύρο.

Και η Λέσβος Μουτζούρη με προβάδισμα 8.135 ψήφων

Σε δεύτερη ανάγνωση θα προκύψουν τα στοιχεία εκείνα που έδωσαν το προβάδισμα των 8.135 ψήφων στη Λέσβο στον κ. Κώστα Μουτζούρη, αφού προφανώς το έργο της κας Χριστιάνας Καλογήρου, στην έδρα της Περιφέρειας, δεν αναγνωρίστηκε.

Στην Λήμνο διπλάσια σχεδόν η διαφορά

Διπλάσια σχεδόν η διαφορά της κας Χριστιάνας Καλογήρου από τον κ. Κώστα Μουτζούρη στην Λήμνο αλλά οι σχεδόν 2.000 ψήφοι με τους οποίους πριμοδοτήθηκε από το συγκεκριμένο νησί ο συνδυασμός της ήταν σταγόνα στον ωκεανό. Αξίζει κι εδώ να σημειωθεί η άνοδος του συνδυασμού Μουτζούρη σε σχέση με τον α΄ γύρο.

Η κόκκινη Ικαρία ψήφισε Καλογήρου

Η κα Χριστιάνα Καλογήρου, ήταν η πρώτη επιλογή στην Ικαρία με 3.271 ψήφους και ποσοστό 78,67% έναντι 887 ψήφους και ποσοστό 21,33% του κ. Κώστα Μουτζούρη.

Και η Σάμος ψήφισε Καλογήρου

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην Σάμο, με τον συνδυασμό Καλογήρου να φτάνει στο 59,22% με 6.024 ψήφους και τον συνδυασμό Μουτζούρη να φτάνει στο 40,78 και 4.148 ψήφους. Κι εδώ χαρακτηριστική είναι η ενίσχυση του ψηφοδελτίου Μουτζούρη, αφού στον α΄γύρο είχε συγκεντρώσει μόλις 1873 ψήφους.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια