Λογοτεχνική πρωτιά σε μαθήτρια του 3ου γενικού λυκείου Χίου

Το Α΄ βραβείο στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό εφηβικού διηγήματος του Πολιτιστικού Ομίλου του δήμου Πετρούπολης για το διήγημά της «Όταν έπεσε η μάσκα» κέρδισε η Άρτεμις Κουτσουράκη, μαθήτρια της Β΄ λυκείου του 3ου ΓΕΛ Χίου.

Το βραβείο της θα παραλάβει στην εκδήλωση που θα πραγμαρτοποιηθεί στην Αθήνα στις 14 Απριλίου 2019.

Μια διαφορετική σχολική γιορτή

Το 3ο ΓΕΛ Χίου πραγματοποίησε την φετινή σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου στο κάστρο της Χίου, με κεντρικό θέμα τα γεγονότα του 1822 στη Χίο.

Το χρονικό  (επανάσταση – σφαγές – ανατίναξη τουρκικού στόλου) αφηγήθηκαν οι μαθητές Άρτεμις Κουτσουράκη και Φώτης Φακούδης. Παράλληλα, οι μαθητές παρακολούθησαν δραματοποιημένες σκηνές από το μυθιστόρημα του Δ. Βικέλα Λουκής Λάρας.

Το κείμενο ανέγνωσε ο Δημήτρης Λουκάς και έπαιξαν: Κωνσταντίνα Τσεκάι, Γιώργος Φωτιάδης, Αλεξάνδρα Σάντος – Μελαχροινούδη, Αγγεριώ Φλάμου, Στέλλα Κοινούση, Μέμη Ζώη, Ευτέρπη Στουπάκη, Μαρκελίνα Σεζένια, Γιώργος Λιαδής, Γιάννης Ξενάκης, Θοδωρής Τσιάκαλης, Νίκος Συρής και Σταμάτης Μαυρέλος.

Τέλος την περιήγηση στην ιστορία και τα σπουδαιότερα μνημεία του Κάστρου έκανε η Σταματίνα Κουτσουράκη. Ακόμα, οι μαθητές επισκέφθηκαν το παλάτι Ιουστινιάνι, την σκοτεινή φυλακή, τον Άγιο Γεώργιο του φρουρίου και τα οθωμανικά λουτρά.

Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι κες Αναστασία Κουλουκάκη και Ευγενία Γιακουμή.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια