«Λουκέτο» και επισήμως έβαλε το πολυδιαφημισμένο πρακτορείο Airfasttickets

«Λουκέτο» έβαλε κι επισήμως το διαδικτυακό τουριστικό πρακτορείο Airfasttickets, το οποίο αφήνει πίσω του απλήρωτους εργαζομένους και αεροπορικές εταιρίες, αναφέρει σε δημοσίευμά του το tovima.gr.

Η εταιρεία, η οποία έγινε γνωστή για το επιθετικό της μάρκετινγκ και κυρίως για τη μεγαλύτερη αθέτηση πληρωμών προς τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ) στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού, έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της, ενώ οι περίπου 65 εργαζόμενοί της διεκδικούν δεδουλευμένα μηνών.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» το υπουργείο Εργασίας είχε συγκαλέσει τις προηγούμενες ημέρες τριμερή συνάντηση για την επίλυση του ζητήματος, όμως η εργοδοσία δεν παρέστη στη συνάντηση.

Η Airfasttickets, η οποία το καλοκαίρι του 2014 δεν απέδωσε στις αεροπορικές εταιρείες οφειλές από πωλήσεις ύψους άνω των 45 εκατ. ευρώ και κατέστη αντικείμενο σχολιασμού από τον διεθνή Τύπο, είχε χάσει το δικαίωμα να εκδίδει εισιτήρια και μεταπωλούσε μέσω άλλων πρακτόρων. Μάλιστα, στο Ηνωμένο Βασίλειο κινήθηκαν άμεσα νομικές ενέργειες κατά της εταιρείας.

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης είναι ο κατά δήλωσή του πρόεδρός της κ. Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος ωστόσο δεν συμμετέχει στην εταιρεία, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα της Κυριακής», οι συνήγοροι της εταιρείας είχαν παραδέχθηκαν στο δικαστήριο ότι η Airfasttickets πωλούσε κάτω από το κόστος και είχαν δεσμευθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης να μην επαναληφθεί η συγκεκριμένη εμπορική πρακτική.

Σύμφωνα με κατοπινές ανακοινώσεις της εταιρείας, η οποία μετέδιδε ότι θα εισερχόταν στο NASDAQ, η Airfasttickets είχε εξασφαλίσει την επενδυτική στήριξη κινέζων επιχειρηματιών.

ΠΗΓΗ: TOVIMA.GR (Του Αχιλλέα Χεκίμογλου)

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια