Λουκέτο στους δήμους τη Δευτέρα

Μονιμοποίηση συμβασιούχων και σταθερές εργασιακές σχέσεις διεκδικεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ και απεργεί τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Τη στήριξη της στον αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους, εκφράζει με ανακοίνωση του το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, αναφέροντας:

Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, στηρίζει την Πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 10/4, για  την  μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους Δήμους και στις κοινωνικές δομές τους (Παιδ. Σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ κλπ.).

Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και η σημερινή, επινόησαν όλα αυτά τα χρόνια, κάθε είδους ελαστική μορφή εργασίας, προκειμένου να τσακίσουν το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, εξυπηρετώντας απόλυτα την πολιτική του ανταγωνισμού και της ανάπτυξης των λίγων.

Όλες οι υπηρεσίες των δήμων είναι υποστελεχωμένες και υπολειτουργούν, όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι δουλεύουν μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες με την ανασφάλεια να κυριαρχεί. Με το μόχθο τους και την αγωνία τους  στηρίζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών και κυρίως εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού. Οι 65 νεκροί και οι χιλιάδες σακατεμένοι είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους βάζει στο ζύγι και να ξεχωρίζει ποιοι θα μονιμοποιηθούν και ποιοι όχι. Ξεκάθαρη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα δεν αποτελούν οι προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων που μπορεί να δώσουν λίγους μήνες παράταση της εργασίας.

Καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία των δημοτικών αρχών που θυμήθηκαν προεκλογικά τη μονιμοποίηση μόνο όσων έχουν δικαστικές αποφάσεις, που στην πραγματικότητα υπονομεύουν και τις όποιες αποφάσεις παίρνουν στα δημοτικά συμβούλια. Είναι οι ίδιοι που δεν έβγαλαν άχνα, όταν τα κόμματά τους καταψήφιζαν την πρόταση των 150 ομοσπονδιών και σωματείων εργαζομένων του δημοσίου για άρση των συνταγματικών περιορισμών του άρθρου 103 του Συντάγματος, για τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Εμείς έχουμε τη δύναμη! Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για μας και τις οικογένειές μας, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των δήμων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η απεργία τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 να έχει μαζική συμμετοχή από όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους, και να σηματοδοτήσει την κλιμάκωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, για να μπει τέλος στην ομηρία και την ανασφάλεια χιλιάδων εργαζομένων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Καμιά απόλυση.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικών μέσων σε εργατικές διαφορές  και όλων των αντεργατικών νόμων που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου”.

Στη Χίο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 στην είσοδο του Δημαρχείου.