«Λύθηκε» το… μυστήριο με την τουρκική ακταιωρό στα Γρίδια

Με την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από Τούρκους διακινητές στην περιοχή των Νενήτων Χίου φαίνεται ότι συνδέεται το επεισόδιο της καταδίωξης τουρκικής ακταιωρού από το περιπολικό σκάφος 611 του λιμεναρχείου Χίου.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου 2019, όταν διαπιστώθηκε ασυνήθιστη κίνηση στην θαλάσσια περιοχή των Γριδίων, οπότε και παρενέβη το σκάφος του Λιμενικού, που κατεδίωξε το τουρκικό σκάφος, το οποίο – κατά τις πληροφορίες – είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το όλο επεισόδιο φαίνεται να συνδέεται με την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή, που ναι μεν οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι όντως υπήρχαν, όπως υπήρχε και ένα “αδέσποτο” τζετ σκι, που είχε εντοπισθεί από τους λιμενικούς που σάρωναν την ευρύτερη περιοχή, πλην – όμως – ουδείς είχε βρεθεί.

Από τις έρευνες εντοπίσθηκαν αργότερα έξι πρόσφυγες και μετανάστες μέσα στο χωριό των Νενήτων, όπου είχαν καταφύγει, καθώς και δύο Τούρκοι, ηλικίας 24 και 27 ετών, φερόμενοι ως διακινητές, οι οποίοι είχαν κρυφτεί στον δρόμο.

Οι λιμενικοί εντόπισαν, επίσης, ένα ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε τους έξι, καθώς και το “αδέσποτο” τζετ σκι, το οποίο κατασχέθηκε από το λιμεναρχείο Χίου και διερευνάται περαιτέρω πώς βρέθηκε εκεί και αν είχε κάποια συμμετοχή στο περιστατικό.

Ως πιθανότερο σενάριο προβάλλει εκείνο της καταδίωξης του ταχύπλοου σκάφους με τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενδεχομένως και του τζετ σκι, από την τουρκική ακταιωρό, η οποία έφτασε μέχρι του σημείου να παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και να αποχωρήσει όταν καταδιώχθηκε από το περιπολικό σκάφος 611 του λιμεναρχείου Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια