Μα γιατί κρύβονται, φοβούνται;

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Ίδιον της πολιτικής της τείνει να αναγάγει αυτή η κυβέρνηση τις εν κρυπτώ κινήσεις και μάλιστα για ζητήματα της καθημερινότητας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, που πλήττονται από το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε η φήμη περί νέας επίσκεψης – για την περασμένη Δευτέρα – του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα στο νησί. Που, τελικά, δεν ήρθε.

Από το πρωί της Τετάρτης (σήμερα) κυκλοφορούσαν ανεξακρίβωτες πληροφορίες για επίσκεψη του γενικού γραμματέας πρώτης υποδοχής του ιδίου υπουργείου, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τους δημοσιογράφους το απόγευμα, όταν ο κ. Ανδρέας Γκουγκουλής και η υψηλή απεσταλμένη της Ε.Ε. κα Παρασκευή Μίχου, γενική διευθύντρια Μετανάστευσης, ευρίσκοντο ήδη σε σύσκεψη στο εσωτερικό τη ΒΙΑΛ.

Απ΄ όπου βέβαια, αποχώρησαν με ταχύτητα με τα οχήματά τους, λες και τους κυνηγούσαν!

Θα ρωτήσει κάποιος καλοπροαίρετος και γιατί να σταματήσουν για σας τους δημοσιογράφους που περιμένατε έξω από την ΒΙΑΛ για μια φωτογραφία και μια δήλωση ή γιατί να ειδοποιήσουν τα μέσα ενημέρωσης;

Γιατί, απαντάμε με την σειρά μας, η δημοσιότητα είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας. Και, αντιθέτως, οι εν κρυπτώ κινήσεις υποδηλώνουν συνήθως ενοχή ή και προσπάθεια συγκάλυψης για να μην μάθουν οι πολίτες εκείνα που τους αφορούν. Ναι, αλλά πού νομίζουν ότι θα φτάσουν;

Σχόλια