Μαχητική απάντηση στις αδειοδοτήσεις του Μηταράκη

Την πρώτη μαχητική απάντηση πήρε από τους κατοίκους της Χίου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης για τις αδειοδοτήσεις της υπερδομής στο «17» του Αίπου, που υπέγραψε με την κοινή υπουργική απόφαση της περασμένης Παρασκευής, 14 Φεβρουαρίου 2020.

Περί τις 4 το απόγευμα της Κυριακής, 16 Φεβρουαρίου 2020, δεκάδες κάτοικοι του Βροντάδου, αλλά και άλλων περιοχών της Χίου, συγκεντρώθηκαν στο επίμαχο σημείο, στο 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού, δηλώνοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για τον κυβερνητικό σχεδιασμό κατασκευής κλειστού κέντρου για τους πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή.

Συμβολικά έκλεισε για περίπου μισή ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη οργάνωσης, ώστε να αποτραπεί κάθε προσπάθεια υλοποίησης των κυβερνητικών σχεδίων, που σε πρώτη φάση προβλέπουν την τοποθέτηση περίφραξης και την διαμόρφωση του χώρου, όπου θα κατασκευαστεί η υπερδομή.

Επρόκειτο για μια συγκέντρωση η οποία δεν είχε τα χαρακτηριστικά οργάνωσης από συγκεκριμένη πολιτική ομάδα, αλλά προέκυψε μετά από συνεννόηση τοπικών παραγόντων του Βροντάδου, καθώς και αιρετών στον δήμο Χίου από σχεδόν όλες τις παρατάξεις, με δεδομένη – μάλιστα – την αδράνεια του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη απέναντι στον κυβερνητικό Αρμαγεδδώνα.

Έγινε γνωστό, τέλος, ότι αύριο Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στον Βροντάδο, στην αίθουσα της ΠΕΚΕΒ, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις οργάνωσης του αγώνα κατά της υπερδομής στο Αίπος.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια