«Μαϊμού» καθαριότητα στο ΚΑΠΗ, το Ν.Π. δίνει 5.000 ευρώ στην Προμηθευτική για τον ΕΝΦΙΑ του Αίπους

Έναν απίστευτοι τρόπο σκαρφίστηκε η δημοτική αρχή Χίου για να εξοφλήσει η Προμηθευτική Α.Ε. τον ΕΝΦΙΑ του ακινήτου στο Αίπος, προκειμένου να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασής του στον δήμο Χίου, όπως αποφάσισε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο.

Επειδή, προφανώς, η Προμηθευτική δεν διαθέτει το ποσό αυτό τον ρόλο του χορηγού ανέλαβε – με εντολή της δημοτικής αρχής – το Νομικό Πρόσωπο του δήμου Χίου, το οποίο στην σημερινή, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου είχε ως θέμα την πληρωμή ποσού 5.000 ευρώ για την καθαριότητα του ΚΑΠΗ δήμου Χίου, χωρίς οποιαδήποτε άλλη αναφορά.

Μετά από παρέμβαση του συμβούλου κ. Παντελή Καμπούρη, που ζήτησε διευκρινίσεις, αποκαλύφθηκε, πρώτον ότι εργασίες καθαριότητας δεν πρόκειται να γίνουν κι ότι αποδέκτης της χορηγίας είναι η Προμηθευτική Α.Ε., στη οποία θα γίνει απευθείας ανάθεση, για να καλύψει κάποιες ανάγκες της. Και οι οποίες ανάγκες αποκαλύφθηκαν μόνον μετά από τις συνεχείς και επίμονες ερωτήσεις του κ. Καμπούρη.

«Γινόμαστε το πλυντήριο για να δώσουμε λεφτά στην Προμηθευτική;», διερωτήθηκε και τόνισε ότι οι δημότες της Χίου έχουν πληρώσει πολλά χρήματα στην εταιρεία αυτή. Δήλωσε δε ότι θα ειδοποιήσει τον επόπτη εργασίας, ενώ θα παρίσταται και ο ίδιος στις εργασίες καθαρισμού του ΚΑΠΗ!

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Γιάννης Μανάρας αναγκάσθηκε να παραδεχθεί ότι η χορηγία γίνεται με εντολή της δημοτικής αρχής, πιθανόν – όπως διευκρίνισε – επειδή ο δήμος Χίου δεν μπορεί να καλύψει το ποσό αυτό, που όπως φάνηκε περί το τέλος της συζήτησης προορίζεται για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ. «Οφείλουμε να την υποστηρίξουμε κι από κει και πέρα τι θα γίνει με την Προμηθευτική είναι θέμα του δημοτικού συμβουλίου για το τι μέλλει γενέσθαι», πρόσθεσε ο κ. Μανάρας.

Τελικά και παρά τις αντιδράσεις, το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. και η Προμηθευτική Α.Ε. θα εισπράξει από το Νομικό Πρόσωπο το ποσό των 5.000 ευρώ για να εξοφλήσει τον ΕΝΦΙΑ του Αίπους.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια