Μαλλιά κουβάρια ΠΑΜΕ – Εργατικό Κέντρο Χίου

Ανοικτός πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΠΑΜΕ Χίου και το Εργατικό Κέντρο Χίου, με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο και τελικά δεν πραγματοποιήθηκε (αρχικά στη Καλαμάτα και εν συνεχεία στην Ρόδο), με την διοίκηση της ΓΣΕΕ να κατηγορεί το ΠΑΜΕ για την ματαίωση του συνεδρίου.

Σε ανακοίνωσή της η γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ κατηγορεί την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, όπως αναφέρει) ότι «μετατράπηκε σε παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη ΓΣΕΕ, σε συνεδρίαση που συγκάλεσε την Πέμπτη 11 Απρίλη, αποφάσισε να καταθέσει αίτηση στο αρμόδιο πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία θα ζητά το διορισμό διοίκησης στη ΓΣΕΕ με αποκλεισμό των δυνάμεων της ΔΑΣ, δηλαδή του ΠΑΜΕ!».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι «η στάση και η απόφαση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Χίου θα καταγραφεί στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στο Εργατικό Κέντρο Χίου βρίσκονται μέσα στελέχη επιχειρήσεων, διευθυντές και προϊστάμενοι από διάφορους εργασιακούς χώρους, ως πρόεδροι σωματείων, μέλη Δ.Σ., αντιπρόσωποι στο ΕΚΧ. Επίσης, εκλέγονται αντιπρόσωποι για το ΕΚΧ από σωματεία με λιγότερα από 10 μέλη! Αυτά τα γνωρίζουν οι ταξικές δυνάμεις, παρόλο που οι εκλεγμένοι του ΠΑΜΕ στο ΕΚΧ δεν έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των σωματείων, μιας και αυθαίρετα δεν τους αφήνουν.

Οι εργαζόμενοι να κρίνουν την πλειοψηφία του ΕΚΧ για τη στάση της σ’ όλα τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και για τη στάση της για το συνέδριο της ΓΣΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση – απάντηση του Εργατικού Κέντρου

Με ανακοίνωσή του, την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, το Εργατικό Κέντρο περνά στην αντεπίθεση, μιλώντας για θέατρο του παραλόγου, τη στιγμή «που η εργατική τάξη εξαθλιώνεται και θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα έντονα προβλήματα με ενότητα και αγώνα, ζούμε το θέατρο του παραλόγου.

Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ σε πλήρη σύγχυση γιατί βλέπει να μην εισπράττει κομματικά οφέλη ούτε στην κοινωνία ούτε στα συνδικάτα, καταφεύγει σε φαντασιώσεις, ψέματα και βία. Πιστοί στην άποψη «ό,τι δεν είναι δικό μας δεν θα είναι κανενός», αντιδρούν και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ και στο Εργατικό Κέντρο Χίου, βαφτίζοντας αυθαίρετα τους διευθυντές σχολείων προλετάριους και τους διευθυντές υποκαταστημάτων σούπερ μάρκετ κεφαλαιοκράτες. Έτσι, δημιουργήθηκε το δεύτερο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων στη Χίο, γιατί το ΠΑΜΕ αρνήθηκε να γράψει στη δύναμή του 70 εργαζόμενους του σκληρού ιδιωτικού τομέα μόνο και μόνο γιατί δεν ήταν κομματικά προσκείμενοι.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου σεβόμενη πάντα την νομιμότητα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες αγωνίζεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων της χωρίς να έχει πίσω της κάποιον κομματικό μηχανισμό παρά μόνο την δύναμη των εργαζομένων των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Χίου».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια