«Μαντάρα» και στον τουρισμό τα κάνει ο Μουτζούρης

Άνω, κάτω επιχειρεί να κάνει και τον τομέα του τουρισμού ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, διαλύοντας ουσιαστικά το αρμόδιο τμήμα της Χίου, απαξιώνοντας υπαλλήλους και προσλαμβάνοντας «μάνατζερ» με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες.

Τα νέα κατορθώματα του περιφερειάρχη ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, οπότε και έκανε σχετικές ανακοινώσεις (σ.σ. ο astraparis.gr ενημερώθηκε στις 14:10 για συνέντευξη Τύπου στις 14:00 εξ ου και η απουσία μας) και σήμερα, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, όλα αυτά μπαίνουν στο στόχαστρο του Συλλόγου Υπαλλήλων της περιφερειακής ενότητας Χίου, που με ανακοίνωσή του επισημαίνει – μεταξύ άλλων – τα ακόλουθα:

– Η πρόσληψη των τριών «μάνατζερ» για τα τρία νησιά της περιφέρειας (οι δύο έχουν βρεθεί, αναζητείται ο τρίτος) προχωρά χωρίς μελέτη από τις υπηρεσίες, χωρίς προδιαγραφές, εγκρίσεις και εξασφάλιση πιστώσεων και χωρίς την διαδικασία των προσκλήσεων προς κάθε ενδιαφερόμενο.

– Το τμήμα τουρισμού της Π.Ε. Χίου υποβαθμίζεται και δύο από τα στελέχη του θα αποσπαστούν για να υποστηρίζουν γραμματειακά τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νίκο Νύκτα και Παντελή Βρουλή. Σημειώνει δε ο Σύλλογος ότι η ανάθεση καθηκόντων σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα γίνεται όχι μόνο με βάση τις ανάγκες του φορέα, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την ειδικότητα και την κατάρτιση του κάθε εργαζόμενου και την προκήρυξη σύμφωνα με την οποία προσλήφθηκε.

Ο περιφερειάρχης, όμως, συνεχίζει η ανακοίνωση, «επέλεξε να καλύψει τις θέσεις των ειδικών συμβούλων που προβλέπονται για την Π.Ε. Χίου για να εξοφλήσει προφανώς προεκλογικά γραμμάτια, προσλαμβάνοντας ήδη δύο υποψήφιους του συνδυασμού του, οι οποίοι δεν πέτυχαν να εκλεγούν».

Καταλήγει, τονίζοντας ότι «πρέπει να καταλάβει ο περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες ότι η περίοδος προσαρμογής έχει παρέλθει. Πρέπει ακόμη να κατανοήσουν ότι με αφορμή το προσφυγικό δεν μπορούν διαρκώς να αποφεύγουν τις επιτακτικές ανάγκες που επιβάλλουν την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών, ώστε να προχωρούν έργα και δράσεις για το καλό των πολιτών της Χίου».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια