Μαντρώστε τους πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ, ζητά η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Σε μια έκρηξη ξενοφοβίας η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δια του αντιπεριφερειάρχη μεταναστευτικής κρίσης κ. Δημήτρη Κουρσουμπά ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να περιορίσει άρον άρον τους πρόσφυγες και μετανάστες στην δομή του Καρά Τεπέ, επειδή προκαλούν – όπως ισχυρίζεται – ανησυχία στους πολίτες.

«Καθημερινά δεχόμαστε καταγγελίες από πολίτες που τους βλέπουν να περιφέρονται έξω από σπίτια και αυλές, σε γειτονιές, κοντά σε σχολεία, σε φροντιστήρια, σε χώρους που συγκεντρώνονται παιδιά και μαθητές. Όλοι αυτοί προκαλούν ανασφάλεια στους πολίτες, καθώς ανάμεσά τους πιθανόν να βρίσκονται και κακοποιά στοιχεία, δεν έχουν ελεγχθεί υγειονομικά και δεν γνωρίζει κανείς αν είναι φορείς του covid 19», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κουρσουμπάς.

Προσθέτει δε ότι καθημερινά δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες εξέρχονται από την νέα δομή «κάνοντας “κατάληψη” στα σούπερ μάρκετ της περιοχής και της πόλης».

Καλεί, μάλιστα, τον υπουργό να τους απομακρύνει όλους από τον ιστό της πόλης και να περιορίσει την κίνηση από και προς την δομή του Καρά Τεπέ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

karatepe_koursoumpas

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια