Μαρτύριο της σταγόνας οι χαμηλοί συντελεστές του ΦΠΑ

Στο μαρτύριο της σταγόνας υποβάλλονται οι κάτοικοι των πέντε νησιών του Αιγαίου με τις συνεχείς εξάμηνες παρατάσεις για την διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Χίου.

Η απόφαση για διατήρηση των χαμηλών συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά Χίο, Λέσβο , Λέρο , Κω και Σάμο λήγει επίσημα στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε, ύστερα από δημόσιες δηλώσεις του, ότι για όσο θα είναι πρωθυπουργός θα παραμείνουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα 5 νησιά, αναφέρει η ΟΕΒΕ.

Παραθέτει δε τις προ εβδομάδος δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα, καθώς και την ανάλογη επιβεβαίωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιου Κούλογλου ότι ο μειωμένος ΦΠΑ θα διατηρηθεί στα νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό και μετά την 31η Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, τονίζει η ΟΕΒΕ, δύο μήνες πριν το τέλος του χρόνου είδαν το φως της δημοσιότητας, άρθρα να παρουσιάζουν την κατάργηση του ΦΠΑ ως δεδομένη.

«Η ΟΕΒΕ Χίου είναι έτοιμη για ακόμη μια φορά να ορθώσει το ανάστημά της, να σταθεί ενάντια σε τέτοιου είδους τακτικές και να αγωνιστεί στο πλευρό των κατοίκων του νησιού.

Κατόπιν τούτου, ζητάμε από τη κυβέρνηση άμεσες απαντήσεις και από τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη να μας ενημερώσει για ενέργειες που πρόκειται να κάνει έτσι ώστε, να οριστικοποιηθούν οι μειωμένοι συντελεστές», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΕΒΕ.