«Μασημένα λόγια» Μηταράκη για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Πίσω από τους προβληματισμούς των κατοίκων των Καμποχώρων, σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, επιχειρεί να κρυφτεί ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, τηρώντας εμμέσως αρνητική θέση στο ζήτημα.

«Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αδιαμφισβήτητο», λέει στην ανακοίνωσή του μετά την συνάντηση που είχε με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων της δημοτικής ενότητας Καμποχώρων και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολικού κέντρου Καμποχώρων, για την προοπτική λειτουργίας ΔΥΕΠ από την προσεχή σχολική χρονιά.

Ωστόσο, προσθέτει και συνεχίζει, «άκουσε τους προβληματισμούς των κατοίκων, οι οποίοι έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού και θεωρούν ότι η ίδρυση εκπαιδευτικής δομής είναι μια de facto παγίωση της διαμονής προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου».

Ο ίδιος παραθέτει αυτή την άποψη χωρίς (δήθεν) να παίρνει θέση αν και προηγουμένως είχε επισημάνει ότι «εάν λειτουργούσε σωστά η διαδικασία ασύλου, δεν θα τίθετο θέμα δημιουργίας εκπαιδευτικών δομών εδώ».

Κατόπιν τούτων, είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο κ. Μηταράκης εμμέσως πλην σαφώς τάσσεται κατά της λειτουργίας ΔΥΕΠ για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, απλά αποφεύγει να το φωνάξει και το διατυπώνει… περί διαγραμμάτων!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια